Joi, 28 martie 2024 - 6:31:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ANAF-ul ia la puricat averile maneliştilor şi „barosanilor” de pe Facebook


7 august 2015

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a început să verifice persoanele cu venituri mari, care „prezintă risc fiscal ridicat”. Meotodologia de control presupune mai multe etape şi se va pune în aplicare în cel mult şase luni.

Potrivit unui comunicat de presă dat de ANAF, în cadrul programului sunt vizate persoanele fizice cu avere afişată semnificativă – imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare, creanţe din creditări acordate companiilor şi/sau persoanelor fizice, depuneri semnificative în conturi bancare din România sau din străinătate, cheltuieli personale ridicate – nejustificată de veniturile declarate.

„Acum a venit momentul, după doi ani de pregătiri laborioase, să apăsăm şi mai tare pedala luptei împotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalităţi ale vieţii publice, manelişti, cămătari etc, cu toţii fiind pentru noi doar contribuabili cu obligaţii declarative. Cu toţii vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să facă dovada fiscalizării veniturilor cu care şi-au construit averile“, a declarat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, printr-un comunicat de presă.

Informaţiile privind comportamentul financiar al persoanelor fizice cu risc fiscal vor fi obţinute prin colaborare cu toate instituţiile capabile să le furnizeze, cum ar fi băncile sau primăriile, dar şi angajatorii acestor persoane. Potrivit unor informaţii pe surse, ar putea declanşa anchete inclusiv în urma unor apariţii de la TV sau pe reţelele de socializare.

Potrivit jurnaliştilor de la Adevărul, verificarea situaţiei fiscale presupune parcurgea unei serii de etape:

– analiza de risc fiscal;
– selectarea persoanelor care vor fi supuse verificărilor fiscale prealabile documentare;
– verificarea prealabilă documentară efectuată asupra persoanelor selectate – se desfăşoară la sediul organului fiscal, fără notificarea contribuabilului, pe baza informaţiilor şi documentelor deţinute sau obţinute de administraţia fiscală;
– verificarea fiscală a persoanelor pentru care verificarea fiscală prealabilă documentară a constatat existenţa diferenţei semnificative, în sensul legii, între veniturile estimate pe baza situaţiei fiscale personale şi veniturile declarate administraţiei fiscale – se desfăşoară împreună cu contribuabilului şi cu colaborarea acestuia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro