Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:05:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ANAF îşi vrea partea din ajutoarele primite de o elevă premiantă, dar fără posibilităţi


7 octombrie 2015

Într-o ţară în care evaziunea fiscală şi corupţia sunt în floare, o fetiţă de 11 ani este somată abuziv să plătească impozite pentru donaţiile care au ajutat-o să aibă o viaţă mai bună.

Mariana Negru, bunica Ralucăi – eleva care a reuşit performanţe şcolare excelente în ciuda faptului că trăia în condiţii insalubre -, trebuie să declare ajutoarele umanitare primite în 2014, după ce a primit o somaţie de la Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice, scrie Adevărul.

”M-am prezentat la doamna care era menţionată în scrisoare, dar nu a făcut altceva decât să ţipe la mine. Fără a-mi explica nimic, mi-a zis să declar veniturile şi am plecat acasă la fel de nelămurită. Mi-au fost donate diferite sume de bani pentru copii, dar eu nu am avut alte venituri nedeclarate. De unde să iau bani să plătesc impozitul? Am cheltuit banii pentru a face condiţii copiilor, mi-am făcut şi rate. Acum au copiii ce le trebuie, se bucură şi ei să trăiască într-o casă curată, să aibă cărţi şi caiete”, a explicat Mariana Negru pentru sursa citată.

Impresionaţi de povestea Ralucăi, fetiţa cu un IQ mult peste medie din Bârlad, mai mulţi oameni au donat sume cuprinse între 100 de lei şi 3.000 de euro.

Cel mai important aspect este că legea nu prevede ca ajutoarele umanitate obţinute de persoanele fizice să fie declarate la fisc, ele fiind cuprinse în categoria veniturilor neimpozabile.

Raluca este elevă în clasa a VI-a şi a fost crescută de bunica maternă după ce mama ei a abandonat-o.

Cu ajutorul donaţiilor, locuinţa are din nou apă curentă şi gaze. Apartamentul confort patru, situat la marginea Bârladului, a fost reabilitat, iar Raluca are acum un birou şi un laptop.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro