Vineri, 29 martie 2024 - 7:34:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Peste 100 de milioane de euro pentru a promova agricultura europeană în 2016


15 octombrie 2015

Producătorii agricoli europeni vor beneficia în 2016 de programe în valoare de 111 milioane de euro pentru a găsi noi pieţe şi a promova consumul în afara şi în interiorul Uniunii Europene, informează un comunicat al Comisiei Europene.

„Enjoy, it’s from Europe”, noua politică de promovare adoptată  de Comisia Europeană, îi va ajuta pe jucătorii din sectorul agricol să intre sau să-şi consolideze poziţia pe pieţele internaţionale şi de asemenea îi va ajuta pe consumatorii europeni mai conştienţi de eforturile făcute de fermierii europeni.

‘Producţia agroalimentară europeană nu are egal la scară mondială. Exporturile UE, estimate la 110 miliarde de euro, creează locuri de muncă şi creştere în zonele rurale din întreaga Europă. Pentru a susţine această evoluţie pozitivă, am plăcerea de a vă prezenta acest nou regim de promovare, care prevede o anvelopă de 111 milioane de euro destinată căutării de noi oportunităţi pentru produsele agroalimentare din UE precum şi consolidării prezenţei noastre pe pieţele existente. Sunt bucuros să pot anunţa că, în cadrul pachetului de măsuri în valoare de 500 milioane de euro anunţat recent, alocarea a 30 de milioane de euro pentru sectoarele laptelui şi cărnii de porc’, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Principalele elemente ale noii politici de promovare adoptată de Comisia Europeană sunt: o creştere semnificativă a ajutoarelor alocate pentru campaniile de promovare, de la 61 milioane de euro în 2013 până la 200 de milioane de euro în 2019; creşterea ratelor de cofinanţare UE comparativ cu actualul regim, de la 50% la 70-80% (şi chiar până la 85% pentru Grecia şi Cipru); înfiinţarea unei strategii europene de promovare care va permite ca măsurile de promovare să fie mai concentrate


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro