Joi, 25 aprilie 2024 - 10:40:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Contract de miliarde de euro pentru 30 de avioane de pasageri


13 noiembrie 2015

Germania şi China au semnat, în timpul vizitei cancelarului Angela Merkel la Beijing, un contract prin care companiile aeriene chineze vor achiziţiona 30 de avioane de pasageri A330 fabricate de grupul aeronautic european Airbus, informează CNBC.com.

Contractul, în valoare de 17 miliarde de euro (18,57 mld dolari), a fost anunţat imediat după ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a întâlnit cu premierul Chinei, Li Keqiang.

Compania Airbus este în concurenţă directă cu grupul american Boeing pentru dominaţia pe piaţa chineză. Boeing Co. estimează că, în următoarele două decenii, va atinge o cifră de afaceri de 1.000 de miliarde de dolari pe piaţa chineză.

Air China Ltd şi alte companii aeriene chineze îşi extind flotele de avioane, în contextul în care numărul pasagerilor de pe piaţa chineză ar urma să se tripleze în următorii 20 de ani.

Pentru a-şi asigura comenzile din China, grupul european Airbus a acceptat în iulie să construiască un centru de asamblare în valoare de 150 de milioane de euro în provincia chineză Tianjin.

La rândul său, Boeing a semnat în septembrie un contract de cooperare cu grupul Comac (Commercial Aircraft Corporation of China) pentru construirea unui centru de asamblare în China.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro