Joi, 25 aprilie 2024 - 3:40:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chinezii beau tot mai mult vin din România


18 noiembrie 2015

China a devenit a doua piaţă de export pentru vinurile româneşti, după Uniunea Europeană, preţul şi calitatea foarte bune fiind motivele pentru care asiaticii cumpără tot mai mult vin din ţara noastră.

România este al şaselea cel mai mare producător de vin din lume, având aproape 200.000 de hectare cultivate cu viţă de vie, scrie Digi 24.

Pe lângă soiurile nobile importate din Franţa sau Italia – Pinot Noir sau Cabernet Sauvignon -, în România încă se mai cultivă, pe arii extinse, soiurile autohtone: fetească neagră sau albă.

Chinezii, care nu au o tradiţie importantă în viticultură, s-au îndrăgostit de aromele vinului românesc. Peste jumătate din cele 10 milioane de litri de vin exportat de România ajunge în China, Marea Britanie şi Germania.

”Soiurile româneşti s-au transformat, tămâioasa românească prinde bine sec, nu demidulce. În primă fază sunt mai exotice, fetească neagră, regală, în China, SUA, Canada am vândut mai uşor. În alte ţări problema e imaginea de ţară, vinul românesc a crescut în calitate”, a spus Dumitru Varga, directorul unei crame din Prahova pentru sursa citată.

Producătorii români de vin beneficiază de câteva avantaje când vine vorba de exportul în China: nu se plăteşte taxă de prezenţă în magazin, iar importatorii vor cantităţi mari.

”Cum în China multe vinuri sunt de calitate foarte proastă, avem nevoie de vinuri din România şi din alte ţări din Europa, şi preţul e bun şi calitatea e foarte bună. Şi în România se vede, sunt foarte multe crame”, a explicat importatorul de vinuri Yang Peng.

China importă în fiecare an peste 540.000 de sticle de sticle de vin din România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro