Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:54:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Schimbare la asigurările RCA. Şoferii corecţi ar putea plăti mult mai puţin


6 septembrie 2016

Firmele de asigurări ar putea avea acces la baza de date a poliţiei rutiere, dacă o solicitare în acest sens a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) va fi acceptată de Ministerul de Interne.

Accesul firmelor de asigurări la datele cu privire la comportamentul şoferilor în trafic ar putea duce la scăderea tarifelor pentru şoferii corecţi, potrivit News.ro.

Propunerea este trecută într-o analiză realizată de o echipă a ASF, care se ocupă de sectorul de asigurări pe piaţa RCA. Analiştii propun „efectuarea demersurilor pe lângă Ministerul de Interne, împreună cu alţi factori de decizie, pentru a facilita accesul asigurătorilor la informaţii/concluzii (din baza de date a poliţiei rutiere) privind comportamentul în trafic al conducătorilor auto, respectiv utilizarea acestor informaţii pentru o mai bună segmentare şi tarifare (şoferii corecţi putând beneficia de tarife reduse)”.

Cei care au făcut raportul spun că este nevoie şi de limitarea comisioanelor brokerilor pentru a limita scumpirea poliţelor RCA. Se propune un comision de maxim 10%.

Tot în ceea ce priveşte taxele plătite de şoferi se mai pregăteşte o modificare. Guvernul caută o alternativă la „taxa auto de primă înmatriculare”, care ar încălca regulile Uniunii Europene.

O soluţie ar fi ca toţi şoferii să plătească cinci bani în plus la fiecare litru de carburant în contul acestei taxe. Astfel, cine poluează mai mult, plăteşte mai mult.

De asemenea, după renunţarea la taxa de primă înmatriculare, ar putea apărea pe lângă adaosul la carburant şi un sistem modificat de impozite locale pentru maşini.

Mai exact, pentru a opri avalanşa de maşini second hand poluante în România, taxa locală ar urma să fie plătită în funcţie de vechimea autovehiculului şi de nivelul de poluare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro