Joi, 18 aprilie 2024 - 6:09:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prima companie din România care a redus săptămâna de lucru la 4 zile


18 septembrie 2016

Agenţia de marketing online WebDigital din Bucureşti a redus săptămâna de lucru la 4 zile. Din luna septembrie până la sfârşitul acestui an, angajaţii companiei vor avea ziua de luni liberă. La începutul anului 2017 reprezentanţii agenţiei vor analiza rezultatele şi efectele schimbării şi vor decide dacă vor aplica în continuare măsura de reducere a săptămânii de lucru.

„Săptămânile cu timp de lucru mai puţin decât norma de 40 de ore au început să apară din ce în ce mai des. Noi vrem să vedem dacă reţeta aplicată cu succes de alţii în alte ţări poate funcţiona şi în România. Avem toate motivele să credem că decizia de a trece la o săptămână cu 4 zile lucrătoare va avea succes”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul agenţiei.

Potrivit reprezentanţilor WebDigital, angajaţii se vor odihni mai mult şi vor reveni la birou plini de energie: „Escapadele de weekend sunt o problemă în România. Capitala are o poziţie privilegiată, iar tentaţia de a fugi pentru un weekend la mare sau la munte este foarte prezentă. Din păcate, infrastructura nu ne ajută să revenim la birou odihniţi sau cu moralul ridicat. Aşa că o zi în plus de odihnă va duce la mini-vacanţe mai lungi, la city break-uri în care grijile pentru odihna de după zbor vor dispărea, la condiţii de călătorie mai sigure şi, implicit, la timpi mai reduşi petrecuţi pe drum”.

În România, deşi se lucrează multe ore pe săptămână, productivitatea nu se află la un nivel comparabil cu ţările din vestul Europei.

„De aceea, prin aplicarea acestei decizii, dorim să ne concentrăm pe oferirea timpului, a cunoştinţelor şi a rezultatelor mai bune într-un timp mai scurt”, mai arată reprezentanţii agenţiei.

„După un weekend de 3 zile, revin la birou mai fresh şi mă pot concentra mai bine pe ce am de făcut. Plus că, prin conştientizarea timpului mai limitat, sunt mai axată pe a găsi modalităţi noi de a obţine aceleaşi rezultate într-un timp mai scurt, adică mai eficient”, a declarat Paula, digital marketing specialist în agenţia WebDigital.

În Suedia, mai multe companii au introdus ziua de lucru de 6 ore pentru a afla dacă această măsură are efecte pozitive asupra angajaţilor şi asupra productivităţii şi eficienţei muncii. Studiul a arătat că efectele sunt într-adevăr pozitive: angajaţii sunt mai puţin stresaţi şi muncesc mai eficient.

Serps Invaders, o agenţie de digital marketing din Edinburgh, a redus programul de lucru încă din 2013.

„De atunci, au reuşit să atragă talente în domeniu, şi-au extins afacerea prin deschiderea unui birou în Barcelona, au încheiat colaborări de succes cu brand-uri precum Gillette, Chanel şi SEAT şi au constatat că angajaţilor le-a crescut moralul şi nivelul de energie”, se mai arată în comunicat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro