Joi, 25 aprilie 2024 - 1:22:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Creşte valoarea tichetelor de masă


20 octombrie 2016

Camera Deputaţilor a adoptat ieri legea privind modificarea valorii tichetelor de masă. Acestea vor putea ajunge la suma de maximum 15 lei, faţă de 9,57 lei, cât este în prezent, anunţă stirileprotv.ro.

Camera Deputaţilor a adoptat legea în calitate de for decizional, iar aceasta va merge acum la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Ea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Noua lege îi permite angajatorului să aleagă dacă va păstra valoarea actuală a tichetelor de masă (9,57 lei) sau o va majora (până la maximum 15 lei).

Legea a fost iniţiată de parlamentari de la mai multe partide – PSD, PNL, UDMR – precum şi de persoane din grupul minorităţilor.

În forma iniţială, proiectul prevedea o creştere a valorii nominale a tichetelor de masă la 12 lei, însă comisiile din Camera Deputaţilor au adoptat un amendament potrivit cărora suma maximă devine 15 lei. Amendamentul a fost propus de către deputatul PNL Andreea Paul.

În acest moment, valoarea unui tichet de masă este de 9,57 de lei, fiind printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

În România, tichetele de masă sunt cea mai folosită modalitate de a le acorda angajaţilor un venit suplimentar lunar.

Angajatorii le pot acorda salariaţilor cu contract individual de muncă câte un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare efectuata. Tichetele de masă sunt scutite integral de plata contribuţiilor patronale şi salariale, sumei totale aplicându-i-se doar impozitul de 16%, ca oricărui venit salarial.

Salariaţii care beneficiază de tichete de masă le pot folosi pentru cheltuieli alimentare într-o reţea de parteneri foarte variată, care cuprinde hypermarketuri, supermarketuri, magazine mixte, dar şi fast-food-uri, restaurante sau firme de catering.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro