Marţi, 16 aprilie 2024 - 7:37:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cel mai curat spital din Europa este în România


7 noiembrie 2016

Cu toate că sistemul medical din România este mult sub standardele vest-europene, un spital din ţara noastră este printre cele mai curate din Europa.

Este vorba de un spital privat din Braşov, care a fost desemnat, în urmă cu câţiva ani, drept cel mai curat spital din Europa.

Potrivit Digi 24, în saloane, pacienţii infectaţi cu bacterii periculoase sunt izolaţi, iar medicii şi asistentele respectă regulile de carantină cu stricteţe. În fiecare salon există halate, măşti, mănuşi şi papuci de unică folosinţă, dar şi dezinfectant.

„Vizează depistarea portajului de germeni multirezistenţi, pentru că există o astfel de problemă şi am rămas surprinşi văzând statistic rata de portaj a acestor germeni la pacienţii care ni se adresează şi care este undeva la 25%-28% ceea ce este foarte mult”, a precizat Andreea Moldovan, medic primar boli infecţioase, pentru sursa citată.

Administratorii spitalului folosesc produse dezinfectante de calitate, în cantităţi mari, pentru ca angajaţii să nu fie tentaţi să facă economie. În anul 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat spitalul braşovean ca fiind „cel mai curat din Europa”, dintr-o listă cu 60 de spitale europene.

Rata infecţiilor intraspitaliceşti la nivelului spitalului braşovean este de doar 0,03%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro