Joi, 25 aprilie 2024 - 9:58:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noi obiective turistice în România


23 noiembrie 2016

Începând cu luna decembrie a acestui an, vor fi încă 12 staţiuni, noi obiective turistice în România. Anunţul a fost făcut de Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT).

Atestarea staţiunilor turistice reprezintă, pe lângă posibilitatea de dezvoltarea socio-economică şi ocazia de a putea accesa fonduri europene. Localităţile au fost declarate staţiuni, obiective turistice în România, în urma unei documentaţii şi după ce echipe de inspectori au făcut mai multe vizite.

Una dintre noile staţiuni este Suceviţa, în care se află mănăstirea cu acelaţi nume, care face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Localitatea se află la 18 kilometri de Rădăuţi. Documentar, mănăstirea este atestată la 1582, în vremea voievodului Petru Şchiopul.

Pe lista de noi obiective turistice în România a fost trecută şi Pojorâta, din Suceava. Din această localitate pleacă Transrarăul, noul drum montan care rivalizează cu Transfăgăraşanul.

Băile Banffy -Topliţa şi Borsec din Harghita, intră şi ele, official, pe lista obiective turistice din România şi se vor completa pentru a le oferi turiştilor servicii balneare.

Colibiţa, din Bistriţa. Potrivit măsurătorilor efectuate de specialişti, aici aerul este atât de curat,  încât rivalizează cu zone din munţii Alpi. Lacul cu acelaşi nume – căruia i se mai spune şi Marea dintre munţi ( foto) - oferă o privelişte de vis, iar pe mal sunt porţiuni în care se poate face şi plajă.

Negreşti-Oaş, din Satu Mare, trebuie neapărat vizitat. Aici se regăseşte, printre altele, Muzeul Ţării Oaşului, care are două secţii: o expoziţie permanentă cu o valoroasă colecţie de etnografie şi artă populară şi Muzeul în aer liber. Arhitectura tradiţională este reprezentată de Biserica de lemn din satul Lechinţa care datează din prima parte a secolului XVII, de casele din Racşa, Moişeni şi Negreşti (secolele XVIII-XIX), care, împreună cu cele zece construcţii-anexă, formează trei gospodării complete, de două case moleculare din Gherţa Mică şi de casa de olar din Vama. În interioare sunt expuse piese valoroase din colecţiile de ţesături, port popular, icoane, ceramică, mobilier şi unelte ale muzeului.

Sângeorgiu de Mureş este déjà renumită pentru apele sale sărate şi nămolul mineral, apa având cea mai mare concentraţie de iod din Transilvania (11,4 mg/l). Băile se află la altitudinea de 320 metri şi se întind pe o suprafaţă de peste 13 hectare.

Băile Ocna Dej au deja un parc balnear, care se întinde pe o suprafaţă totală de 40.000 de metri pătraţi. Există un lac cu apă sărată, piscine exterioare, locuri de joacă pentru copii, saune şi mai multe terenuri de fotbal, tenis, volei şi baschet.

Localitatea Moisei, din Maramureş, este o altă staţiune turistică. Aici există aproape 1500 de specii de plante cu flori, ceea ce reprezintă 40 % din totalul plantelor care trăiesc în România. Etajul alpin este cucerit de capra neagră, cocoşul de munte şi marmota. În pădurile de conifere trăiesc ursul, cerbul carpatin, râsul, căpriorul, jderul de copac, mistreţul şi vulpea, iar în ape, păstrăvul, scobarul şi lipanul.

În partea de nord a satului Boghiş, din Sălaj, se află staţiunea turistică Băile Boghiş, care reprezintă o atracţie turistică datorită apei termale care are efecte terapeutice. De asemenea, pe lista de obiective turistice în România mai trebuie trecută şi staţiunea Baia de Fier, din Gorj, renumită deja pentru priveliştea de basm pe care o oferă. Aici s-au construit deja mai multe staţiuni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro