Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:48:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un român a inventat anvelopa care produce curent şi ar revoluţiona maşinile electrice


28 noiembrie 2016

Braşoveanul Răzvan Basarabeanu a brevetat o anvelopă care produce curent electric. Pe înţelesul tuturor, ideea constă în „introducerea de cristale piezoelectrice în interiorul structurii anvelopei cu scopul de a produce electricitate, iar transferul de energie este realizat prin cabluri”.

Potrivit inventatorului, această anvelopă ar putea creşte autonomia maşinilor electrice până la aproximativ 1.000 de kilometri.

„Ideea a pornit în urma unui studiu asupra cristalelor piezoelectrice în 2010. Proprietatea lor de a dezvolta energie electrică în urma deformării mi s-a părut mai mult decât interesantă.

Ştiam că aceste cristale au fost folosite în tot felul de aplicaţii precum amplasarea lor în călcâiul pantofului, sub pavelele pietonale sau chiar în asfalt.

Ideea era de a furniza curent electric unor consumatori mobili sau unor echipamente ce nu au în apropiere o altă sursă de energie”, scrie Răzvan Basarabeanu, pe blogul său. Acum încearcă să facă şi un prototip al invenţiei sale.

„În decembrie 2010 am depus actele necesare pentru Cererea de Brevet de Invenţie la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Neavând destule resurse financiare la acea dată, nu am reuşit să achit taxa pentru recunoaşterea internaţionala a brevetului în timp util, astfel, brevetul are protecţie doar la nivel de ţară, dar recunoaştere internaţională.

Am încercat în martie 2011 să vorbesc cu diferite instituţii sau companii pentru dezvoltarea acestui proiect, dar fără succes, toată lumea era reticientă asupra ideii”, spune inventatorul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro