Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:36:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România va construi o centrală electrică în Iran


3 decembrie 2016

România a semnat un acord preliminar cu Iranul cu privire la construcţia unei centrale electrice de 1.000 de megawaţi în apropierea graniţei cu Irak.

„Unul din succesele vizitei a fost semnarea memorandului pentru construcţia centralei electrice de 1.000 megawaţi în Mehran, care va fi finanţată de investitorii români şi iranieni”, a anunţat Mohammad Azadi, membru al unei delegaţii iraniene care a fost în mai multe ţări est-europene.

Acordul semnat între partea română şi compania iraniană „Pichak Sanat Ilam Company” necesită o investiţie de 700 milioane de dolari, dintre care 70 la sută va fi oferită de partea română, iar restul, de partea iraniană. Noua centrală va asigura exportul de curent electric în Irak.

Iranul exportă, în prezent, 1.500 de megawaţi în Irak, însă cererea este mult mai mare. Irakul are o datorie de 1 miliard de dolari americani către Iran, însă o rezolvare a situaţiei este discutată de cele două părţi.

România are un acord comercial bilateral cu Iranul, iar la sfârşitul anului trecut, ţara noastră exporta în Iran bunuri în valoare de peste 200 de milioane de dolari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro