Vineri, 29 martie 2024 - 3:47:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O mare companie va boicota lemnul austriecilor de la Schweighofer


25 decembrie 2016

Compania germană Hornbach, care se ocupă cu vânzarea de materiale de construcţie şi pentru grădinărit, a anunţat într-un comunicat de presă că, din ianuarie, va înceta colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit.

Totodată, Hornbach menţionează că a ales deja un furnizor nou pentru pentru lemnul de construcţii şi pentru cel rindeluit.

„Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, director general al Hornbach România.

„Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv am fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer şi FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de recertificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit“, a mai explicat Rusu.

Potrivit comunicatului de presă, Hornbach şi-a asumat voluntar, din anul 1996, responsabilitatea faţă de WWF şi de Greenpeace de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale: „Compania se implică pentru a îndrepta atenţia clienţilor asupra lemnului certificat cu sigiliul de calitate al Forest Stewardship Council®. Pentru HORNBACH, lemnul provenit din regiuni din afara Uniunii Europene trebuie să deţină obligatoriu la achiziţie certificarea FSC. Pentru lemnul care provine din Uniunea Europeană se aplică legislaţia europeană. Compania acceptă în acest caz şi alte dovezi cu privire la provenienţa necontestabilă şi legală a produselor din păduri administrate exclusiv în mod sustenabil”.

În aprilie 2015, Environmental Investigation Agency (EIA), un ONG de mediu cu birouri în Washington, SUA, şi Londra, Marea Britanie, a dat publicităţii filmări din care reieşea că reprezentanţii companiei austriece Holzindustrie Schweighofer acceptă cu bună ştiinţă să cumpere lemn tăiat ilegal din pădurile din România.

Mai mult, din filmare reieşea că Holzindustrie Schweighofer recompensa printr-un sistem de bonificaţii lemnul taiat ilegal.

În timpul filmărilor, investigatorii EIA au jucat rolul unor investitori străini care obţinuseră drepturile de punere în valoare a unei cantităţi de lemn din pădurile unei asociaţii de proprietari din România. În discuţiile pe care aceştia le-au purtat cu reprezentanţi români şi austrieci ai companiei Schweighofer, investigatorii au spus de mai multe ori că vor să taie mai mult decât este permis conform contractului cu asociaţia de proprietari. Investigatorii au cerut apoi companiei asigurări că lemnul ilegal va fi cumpărat. De fiecare dată, oficialii Schweighofer au confirmat că vor cumpăra lemnul şi au promis chiar bonusuri pentru cantităţile suplimentare de lemn.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro