Vineri, 29 martie 2024 - 5:19:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum să primeşti bani de la stat pentru a-ţi promova afacerea în străinătate


27 ianuarie 2017

Firmele mici şi mijlocii din România vor putea primi 50.000 de lei nerambursabili de la stat, pentru promovarea pe pieţele externe.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă care a fost adoptată miercuri de Guvern, programul de promovare poate incluide site-uri sau aplicaţii de prezentare ale IMM-urilor româneşti pe piaţa internaţională. Programul este gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Prin Progamul de Internaţionalizare se doreşte facilitarea promovării produselor şi serviciilor pe pieţele externe, iar fiecare beneficiar va putea obţine pe parcursul unui an maximum 50.000 de lei, sumă nerambursabilă.

Finanţarea de stat va acoperi cel mult 90% din valoarea investiţiei, restul de 10 procente urmând să fie contribuţia investitorului.

Guvernul estimeaza ca va ajuta anual 500 de firme prin acest program, iar în 2017, Programul de Internaţionalizare va avea fonduri de 18 milioane de lei.

Momentan, programul nu este încă operaţional, urmând să treacă prin mai multe etape înainte ca Ordonanţa de Urgenţă să fie aplicată.

Normele metodologice vor cuprinde: modalitatea de accesare, sumele alocate fiecarei activităţi, modalitatea de acordare şi decontare a alocaţiei financiare nerambursabile, procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis.

Se vor putea cere finanţări pentru participări la târguri şi expoziţii internaţionale, la misiuni economice organizate în străinătate, dar şi pentru realizarea de site-uri de promovare sau a identităţii vizuale a firmei, cât şi pentru participări la cursuri de pregătire şi alte tipuri de activităţi de promovare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro