Joi, 25 aprilie 2024 - 7:27:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Casa care se construieşte în 24 de ore şi costă 11.000 de euro


8 martie 2017

Echipa unui start-up din California, formată din ingineri în construcţii şi specialişti în IT, a reuşit să construiască o casă în doar 24 de ore şi la un cost de aproximativ 11.000 de euro.

Construcţia în timp record a fost realizată cu ajutorul unei imprimante. Specialiştii de la Apis Cor au reuşit să facă în acest timp fundaţia, pereţii, tavanele, podelele, au pus uşile şi ferestrele şi au realizat şi finisajele. Suprafaţa locuibilă are 38 de metri pătraţi, iar durata de viaţa a casei este estimată la 175 de ani.

Proiectul de construire s-a desfăşurat sub un cort uriaş, care a proteja betonul folosit şi a putut fi uscat mai uşor, în condiţiile în care casa a fost ridicată în Stupino, Rusia, un loc în care sunt temperaturi scăzute în această perioadă.

Nu este prima casă construită cu ajutorul unei imprimante, însă până acum a fost vorba despre asamblarea unor panouri pre-imprimate. Această imprimantă a celor de la Apis Cor a realizat pe loc întreaga construcţie, de la fundaţie până la acoperiş.

La sfârşitul anului trecut, o echipă de cercetători din cadrul Universităţii din Carolina de Sud anunţa că, teoretic, ar putea construi, în viitorul apropiat, o casă de 232 de metri pătraţi în doar 24 de ore.

În urmă cu doi ani, o echipă de specialişti chinezi anunţa că poate să facă cu ajutorul unei imprimante o casă de 200 de metri pătraţi cu doar 5.000 de dolari. Pentru a realiza structura şi pereţii, compania folosea un amestec din ciment şi sticlă, la care adăuga un liant special care îi asigura rigiditate precum cea a betonului. Însă, ideea chinezilor a rămas în fază de proiect.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro