Joi, 28 martie 2024 - 5:36:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bicicleta care costă cât o garsonieră în Bucureşti


25 martie 2017

Bugatti a anunţat o bicicletă realizată în colaborare cu echipa PG, specializată în producerea de biciclete de lux. Rezultatul este unul care se va vinde extrem de scump. Bicicleta va costa în jur de 36.000 de euro.

Este realizată în proporţie de 95% din piese de fibre de carbon şi are o greutate de doar 5 kilograme. Cadrul este aerodinamic şi conţine tehnologii care sunt capabile să absoarbă şocurile. De asemenea, bicicleta Bugatti va fi una exclusivistă şi se va produce în doar 667 de modele.

Bugatti nu este primul producător de autoturisme care lansează biciclete. De exemplu, anul trecut, BMW a anunţat patru modele de biciclete exclusiviste.

În dezvoltarea lor, compania a folosit experienţa din lumea motocicletelor, unde are o tradiţie de peste 90 de ani, dar şi utilizarea de materiale ultrauşoare, precum aluminiu sau fibra de carbon. A fost lansată chiar şi o variantă pentru copii.

Pe lista producătorilor auto care au lansat biciclete de-a lungul timpului se mai află şi McLaren, Lamborghini, Audi sau Aston Martin. În 2012, bicicleta Aston Martin One 77, produsă în doar 77 de exemplare, a fost scoasă la vânzare pentru aproximativ 40.000 de dolari.

Dintre constructorii de maşini şi Lamborghini se poate spune că are experienţă în producerea de biciclete. Şi-au lansat prima bicicletă în 2012. Au fost fabricate atunci doar 50 de modele, iar preţul a pornit de la 25.000 de euro.

Bicicleta a fost făcută în colaborare cu BMC, iar de echipare s-a ocupat Campagnolo Super-Record EPS. Bicicleta Lamborghini cântăreşte aproape 7 kilograme.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro