Luni, 29 mai 2017 - 9:56:47
EUR
EURO = 4.5637 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 4.0822 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Start-up Nation, aprobat prin lege: Condiţii modificate la programul ce va finanţa anual mii de IMM-uri


28 aprilie 2017

Ordonanţa ce reglementează programul Start-up Nation România, în cadrul căruia întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) vor putea solicita sprijin financiar de până la 200.000 de lei, a fost aprobat astăzi prin lege de către Camera Deputaţilor, însă cu anumite modificări faţă de regulile stabilite iniţial de Guvern. În perioada următoare vor fi publicate şi normele pentru aplicarea programului şi se va anunţa data începând de la care antreprenorii vor putea depune cererile de finanţare.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, ce reglementează programul Start-up Nation România, a fost aprobată astăzi, prin vot decisiv, de către Camera Deputaţilor. Asta înseamnă că proiectul legii de aprobare a OUG nr. 10/2017 mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui României pentru a se aplica.

Pentru a continua să producă efecte, toate ordonanţele emise de Guvern trebuie să fie supuse aprobării parlamentarilor, aşa cum prevede Constituţia. Astfel, aleşii poporului pot fie să aprobe o ordonanţă exact în forma stabilită de Executiv, fie s-o aprobe cu unele modificări (adică aşa cum s-a întâmplat acum cu Start-up Nation). Concret, principalele modificări aduse programului Start-Up Nation România vor fi:

  • în cazul în care o persoană fizică a desfăşurat în anul anterior sau până la data deschiderii programului de finanţare activităţi economice prin intermediul unei întreprinderi existente, ea va putea înfiinţa o societate nouă şi va putea solicita sprijin financiar pentru un cod CAEN diferit, acest aspect nefiind amintit în forma actuală a OUG nr. 10/2017;
  • în cadrul programului se va utiliza atât mecanismul rambursării cheltuielilor efectuate, cât şi cel al decontării cererilor de plată. Forma valabilă în prezent a OUG nr. 10/2017 nu prevede modalitatea prin care antreprenorii intră în posesia ajutorului financiar nerambusabil;
  • numărul minim de locuri de muncă nou-create va fi redus de la două la unul singur şi acesta va trebui menţinut doi ani de la data finalizării implementării proiectului;
  • normele pentru aplicarea OUG nr. 10/2017 vor fi aprobate prin ordin de ministru, nu prin hotărâre a Guvernului, aşa cum este stabilit acum.

Înscrierea în Start-up Nation va putea fi făcută în perioada următoare, termenul estimat de către oficialii Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) fiind a doua jumătate a lunii mai 2017

IMM-urile beneficiare ale programului Start-up Nation România, ce se va derula între anii 2017 şi 2020, sunt întreprinderile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017 şi care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • sunt societăţi comerciale, înfiinţate în baza prevederilor Legii societăţilor comerciale nr. 31/1990;
  • sunt societăţi cu răspundere limitată - debutante (SRL-D), înfiinţate conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri;
  • sunt societăţi cooperative, înfiinţate conform Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei.

Totodată, antreprenorii care au mai desfăşurat activităţi economice în trecut pot solicita sprijin financiar pentru finanţarea unor idei de afaceri noi, pe care nu le-au desfăşurat în anul anterior înscrierii în program sau în anul depunerii cererii de finanţare, până la deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor, prin intermediul altor societăţi comerciale.

Prin urmare, antreprenorii care se regăsesc în această situaţie, având activitate economică în trecut, pot înregistra la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) o întreprindere cu un cod CAEN nou, diferit de cel desfăşurat în trecut, devenind astfel eligibili în cadrul programului Start-up Nation.

Prin programul Start-up Nation Romania se acordă ajutor de minimis unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari, în sumă maximă de 200.000 lei / beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Beneficiarul va avea obligaţia de a suporta integral valoarea cheltuielilor neeligibile, dacă intervin în implementarea programului de finanţare, dar şi orice cheltuială care depăşeşte valoarea ajutorul maxim acordat.

Sumele necesare implementării programului Start-up Nation Romania se asigură anual de la bugetul de stat cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul MMACA şi / sau din fonduri externe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(443 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateAti fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu fotoHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Relatiile cu cei din jur si mai ales cu persoana iubita pot avea de suferit din cauza unor probleme de comunicare. Va recomandam sa fiti foarte atent cum va exprimati si sa-i ascultati pe ceilalti cu atentie si rabdare. Se pare ca va simtiti epuizat si nu sunteti dispus sa va intalniti cu prietenii. Ar fi bine sa va odihniti mai mult. taur S-ar putea sa va pregatiti pentru o calatorie sau o excursie. Ar fi bine sa tineti seama de sfaturile unei rude mai in varsta. Dupa-amiaza sunteti invitat la o petrecere, dar sunteti tentat sa va eschivati. Va sfatuim sa fiti foarte atent cu actele, fiindca exista riscul sa le pierdeti.
GEMENI RAC
gemeni Azi puteti avea succes in toate activitatile legate de camin.
Daca se iveste ocazia sa plecati intr-o excursie, ar fi bine sa va eschivati, intrucat sunteti predispus la accidente. Ascultati-va intuitia si nu cedati insistentelor persoanei iubite!
rac Daca doriti sa plecati intr-o vizita, va sfatuim sa luati legatura cu gazdele inainte de a pleca. Exista riscul sa nu le gasiti acasa.
Dupa-amiaza este posibil sa nu va simtiti prea bine si sa mergeti la medic. Nu se intrevede nimic grav, dar va trebui sa respectati o dieta mai stricta.
LEU FECIOARĂ
leu Dimineata sunteti foarte ocupat cu probleme de afaceri stresante. Va recomandam sa va pastrati calmul. Daca o ruda mai in varsta va cere ajutorul intr-o problema de sanatate, ar fi bine sa nu va eschivati. Dupa-amiaza s-ar putea sa fiti putin agitat, dar spre seara totul revine la normal.
Acordati mai mult timp odihnei!
fecioara In prima parte a zilei este posibil sa va confruntati cu o problema de sanatate care va impiedica sa faceti tot ce v-ati propus. Din aceeasi cauza, nu puteti participa la o intrunire. Dupa-amiaza s-ar putea sa primiti o veste buna in legatura cu o suma de bani pe care contati. Va sfatuim sa nu va faceti planuri pana nu ii primiti.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Reusiti sa finalizati o lucrare importanta, inceputa mai demult. Deja va ganditi la urmatoarea, spre nemultumirea familiei.
Va sfatuim sa nu faceti din orele suplimentare o obisnuinta. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie celor apropiati, pentru ca riscati sa aveti discutii cu partenerul de viata.
scorpion S-ar putea sa fiti indispus si chiar irascibil din cauza ca o afacere nu a iesit asa cum ati fi vrut. Recomandarea eastrolog.ro este sa nu va descarcati nervii acasa. Mai bine analizati cauzele esecului.
Spre seara, la o intalnire cu prietenii, reusiti sa va regasiti echilibrul si buna dispozitie. Tineti cont de sfaturile partenerului de viata!
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Este posibil ca persoana iubita sa va reproseze ca sunteti prea rece si ca va preocupa prea mult afacerile sau cariera. Va recomandam sa va ocupati mai mult familie.
Aveti nevoie de relaxare si de odihna.
capricorn S-ar putea sa intelegeti gresit un partener de afaceri si sa va certati degeaba. Va sfatuim sa va pastrati calmul si sa lamuriti toate neintelegerile, pentru ca riscati sa rupeti colaborarea.
Dupa-amiaza va destindeti la o discutie cu un prieten bun care va viziteaza.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Prietenii v-ar putea face o surpriza, invitandu-va sa petreceti dupa-amiaza impreuna.
Spre seara, este posibil sa aveti o discutie in contradictoriu cu partenerul de viata. Va recomandam sa nu fiti impulsiv.
pesti Ar fi bine sa nu va planificati afaceri importante, pentru ca s-ar putea sa intervina evenimente neprevazute, din cauza carora nu va puteti respecta programul. Este posibil sa primiti o veste neplacuta despre o ruda mai in varsta si sa vi se ceara ajutorul. S-ar putea sa fiti nevoit sa plecati intr-o calatorie.
Daca aveti probleme cu banii, va sfatuim sa apelati la prieteni.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 mai 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro