Sâmbătă, 23 septembrie 2017 - 1:50:15
EUR
EURO = 4.595 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 3.8316 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Start-up Nation, aprobat prin lege: Condiţii modificate la programul ce va finanţa anual mii de IMM-uri


28 aprilie 2017

Ordonanţa ce reglementează programul Start-up Nation România, în cadrul căruia întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) vor putea solicita sprijin financiar de până la 200.000 de lei, a fost aprobat astăzi prin lege de către Camera Deputaţilor, însă cu anumite modificări faţă de regulile stabilite iniţial de Guvern. În perioada următoare vor fi publicate şi normele pentru aplicarea programului şi se va anunţa data începând de la care antreprenorii vor putea depune cererile de finanţare.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, ce reglementează programul Start-up Nation România, a fost aprobată astăzi, prin vot decisiv, de către Camera Deputaţilor. Asta înseamnă că proiectul legii de aprobare a OUG nr. 10/2017 mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui României pentru a se aplica.

Pentru a continua să producă efecte, toate ordonanţele emise de Guvern trebuie să fie supuse aprobării parlamentarilor, aşa cum prevede Constituţia. Astfel, aleşii poporului pot fie să aprobe o ordonanţă exact în forma stabilită de Executiv, fie s-o aprobe cu unele modificări (adică aşa cum s-a întâmplat acum cu Start-up Nation). Concret, principalele modificări aduse programului Start-Up Nation România vor fi:

  • în cazul în care o persoană fizică a desfăşurat în anul anterior sau până la data deschiderii programului de finanţare activităţi economice prin intermediul unei întreprinderi existente, ea va putea înfiinţa o societate nouă şi va putea solicita sprijin financiar pentru un cod CAEN diferit, acest aspect nefiind amintit în forma actuală a OUG nr. 10/2017;
  • în cadrul programului se va utiliza atât mecanismul rambursării cheltuielilor efectuate, cât şi cel al decontării cererilor de plată. Forma valabilă în prezent a OUG nr. 10/2017 nu prevede modalitatea prin care antreprenorii intră în posesia ajutorului financiar nerambusabil;
  • numărul minim de locuri de muncă nou-create va fi redus de la două la unul singur şi acesta va trebui menţinut doi ani de la data finalizării implementării proiectului;
  • normele pentru aplicarea OUG nr. 10/2017 vor fi aprobate prin ordin de ministru, nu prin hotărâre a Guvernului, aşa cum este stabilit acum.

Înscrierea în Start-up Nation va putea fi făcută în perioada următoare, termenul estimat de către oficialii Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) fiind a doua jumătate a lunii mai 2017

IMM-urile beneficiare ale programului Start-up Nation România, ce se va derula între anii 2017 şi 2020, sunt întreprinderile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017 şi care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • sunt societăţi comerciale, înfiinţate în baza prevederilor Legii societăţilor comerciale nr. 31/1990;
  • sunt societăţi cu răspundere limitată - debutante (SRL-D), înfiinţate conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri;
  • sunt societăţi cooperative, înfiinţate conform Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei.

Totodată, antreprenorii care au mai desfăşurat activităţi economice în trecut pot solicita sprijin financiar pentru finanţarea unor idei de afaceri noi, pe care nu le-au desfăşurat în anul anterior înscrierii în program sau în anul depunerii cererii de finanţare, până la deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor, prin intermediul altor societăţi comerciale.

Prin urmare, antreprenorii care se regăsesc în această situaţie, având activitate economică în trecut, pot înregistra la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) o întreprindere cu un cod CAEN nou, diferit de cel desfăşurat în trecut, devenind astfel eligibili în cadrul programului Start-up Nation.

Prin programul Start-up Nation Romania se acordă ajutor de minimis unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari, în sumă maximă de 200.000 lei / beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Beneficiarul va avea obligaţia de a suporta integral valoarea cheltuielilor neeligibile, dacă intervin în implementarea programului de finanţare, dar şi orice cheltuială care depăşeşte valoarea ajutorul maxim acordat.

Sumele necesare implementării programului Start-up Nation Romania se asigură anual de la bugetul de stat cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul MMACA şi / sau din fonduri externe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(453 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Se pare ca resimtiti o stare de nemultumire si iritare si aveti tendinta sa va iesiti usor din fire.Este recomandat sa faceti apel la stapanirea de sine si sa evitati reactiile exagerate.In relatia cu partenerul de viata ar fi bine sa ocoliti subiectele delicate, care pot conduce la discutii aprinse. taur Este posibil ca astazi sa aveti un spirit critic iesit din comun si o tendinta de a exagera. Dupa-amiaza s-ar putea sa incepeti pregatirile pentru o calatorie in interes personal. Seara aveti ocazia sa va relaxati in compania unor persoane dragi
GEMENI RAC
gemeni In prima prte a zilei exista riscul sa va dezamagiti un prieten apropiat. Atentie: sunteti predispus la gafe! Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu ii cautati nod in papura partenerului de viata. Ar fi bine sa ascultati sfaturile unei persoane mai in varsta din familie, chiar daca nu va convine tot ce are de spus. rac S-ar putea sa fiti nelinisitit din cauza unor dificultati financiare trecatoare. Nu este cazul sa va faceti probleme. Dupa-amiaza este posibil ca o ruda apropiata sa va imprumute o suma importanta sau sa va propuna o colaborare de pe urma careia puteti castiga bine. Va sfatuim sa aveti rabdare si sa va ascultati intuitia.
LEU FECIOARĂ
leu Astazi aveti tendinta de a fi prea insistent, cu riscul de a deveni chiar sacaitor. Este posibil ca o neintelegere cu un prieten apropiat sa va puna pe ganduri. Va pricepeti foarte bine sa va sustineti punctul de vedere, dar asta nu inseamna ca aveti dreptate chiar intotdeauna. Va sfatuim sa fiti calm si prudent, ca sa evitati confruntarile inutile. fecioara La locul de munca sau in afaceri aveti tendinta sa acordati prea multa importanta unor chestiuni relativ marunte si sa tensionati relatiile cu colegii sau cu partenerii.Daca priviti lucrurile cu mai multa detasare, cresc sansele de a gasi o rezolvare eficienta. Ar fi bine sa va relaxati mai mult. Daca aveti ocazia sa iesiti in aer liber impreuna cu persoana iubita, eastrolog.ro va recomanda sa nu ezitati.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Se intrevad cateva drumuri scurte, in care reusiti sa imbinati interesele profesionale cu cele personale.S-ar putea ca partenerul de viata sa nu fie de acord sa cumparati un obiect de valoare. Se pare ca resimtiti o stare de nervozitate accentuata si sunteti tentat sa exagerati. Va recomandam sa evitati discutiile in contradictoriu. scorpion Este posibil sa fiti irascibil si sa nu reusiti sa va controlati nervozitatea. Exista riscul sa provocati discutii aprinse sau chiar certuri. Pastrati-va calmul si evitati sa discutati despre subiecte delicate! Seara ar fi bine sa stati acasa, in mijlocul familiei.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Aveti tendinta sa va enervati din orice, cu riscul de a va trezi in situatii neplacute. Va recomandam sa amanati discutiile si deciziile importante in afaceri sau la locul de munca, pentru ca azi sansele de reusita sunt mici. V-ar prinde bine o activitate relaxanta, in compania unui prieten capricorn Se pare ca aveti dificultati de concentrare. Va sfatuim sa nu va ocupati de mai multe lucruri in acelasi timp, pentru ca riscati sa faceti greseli cu consecinte pe termen lung. Limitati-va la activitati de rutina si nu refuzati ajutorul colegilor! In a doua parte a zilei s-ar putea sa primiti o vizita care nu va incanta.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Un prieten v-ar putea reda buna dispozitie si optimismul propunandu-va o colaborare. Va recomandam sa finalizati proiectele deja incepute si sa nu neglijati familia. Ascultati cu rabdare parerile partenerului de viata! Dupa-amiaza s-ar putea sa aveti o neintelegere cu un vecin. pesti In prima parte a zilei sunteti predispus la exagerari. O discutie banala cu un coleg de serviciu ar putea sa degenereze intr-o cearta.Pentru a evita conflictele, ar fi bine sa fiti mai flexibil si sa nu incercati sa va impuneti punctul de vedere cu orice pret. Este recomandat sa amanati calatoriile de afaceri si intalnirile cu prietenii.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 septembrie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro