Luni, 24 iulie 2017 - 3:44:30
EUR
EURO = 4.5737 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9269 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Start-up Nation, aprobat prin lege: Condiţii modificate la programul ce va finanţa anual mii de IMM-uri


28 aprilie 2017

Ordonanţa ce reglementează programul Start-up Nation România, în cadrul căruia întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) vor putea solicita sprijin financiar de până la 200.000 de lei, a fost aprobat astăzi prin lege de către Camera Deputaţilor, însă cu anumite modificări faţă de regulile stabilite iniţial de Guvern. În perioada următoare vor fi publicate şi normele pentru aplicarea programului şi se va anunţa data începând de la care antreprenorii vor putea depune cererile de finanţare.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, ce reglementează programul Start-up Nation România, a fost aprobată astăzi, prin vot decisiv, de către Camera Deputaţilor. Asta înseamnă că proiectul legii de aprobare a OUG nr. 10/2017 mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui României pentru a se aplica.

Pentru a continua să producă efecte, toate ordonanţele emise de Guvern trebuie să fie supuse aprobării parlamentarilor, aşa cum prevede Constituţia. Astfel, aleşii poporului pot fie să aprobe o ordonanţă exact în forma stabilită de Executiv, fie s-o aprobe cu unele modificări (adică aşa cum s-a întâmplat acum cu Start-up Nation). Concret, principalele modificări aduse programului Start-Up Nation România vor fi:

  • în cazul în care o persoană fizică a desfăşurat în anul anterior sau până la data deschiderii programului de finanţare activităţi economice prin intermediul unei întreprinderi existente, ea va putea înfiinţa o societate nouă şi va putea solicita sprijin financiar pentru un cod CAEN diferit, acest aspect nefiind amintit în forma actuală a OUG nr. 10/2017;
  • în cadrul programului se va utiliza atât mecanismul rambursării cheltuielilor efectuate, cât şi cel al decontării cererilor de plată. Forma valabilă în prezent a OUG nr. 10/2017 nu prevede modalitatea prin care antreprenorii intră în posesia ajutorului financiar nerambusabil;
  • numărul minim de locuri de muncă nou-create va fi redus de la două la unul singur şi acesta va trebui menţinut doi ani de la data finalizării implementării proiectului;
  • normele pentru aplicarea OUG nr. 10/2017 vor fi aprobate prin ordin de ministru, nu prin hotărâre a Guvernului, aşa cum este stabilit acum.

Înscrierea în Start-up Nation va putea fi făcută în perioada următoare, termenul estimat de către oficialii Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) fiind a doua jumătate a lunii mai 2017

IMM-urile beneficiare ale programului Start-up Nation România, ce se va derula între anii 2017 şi 2020, sunt întreprinderile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017 şi care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • sunt societăţi comerciale, înfiinţate în baza prevederilor Legii societăţilor comerciale nr. 31/1990;
  • sunt societăţi cu răspundere limitată - debutante (SRL-D), înfiinţate conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri;
  • sunt societăţi cooperative, înfiinţate conform Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei.

Totodată, antreprenorii care au mai desfăşurat activităţi economice în trecut pot solicita sprijin financiar pentru finanţarea unor idei de afaceri noi, pe care nu le-au desfăşurat în anul anterior înscrierii în program sau în anul depunerii cererii de finanţare, până la deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor, prin intermediul altor societăţi comerciale.

Prin urmare, antreprenorii care se regăsesc în această situaţie, având activitate economică în trecut, pot înregistra la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) o întreprindere cu un cod CAEN nou, diferit de cel desfăşurat în trecut, devenind astfel eligibili în cadrul programului Start-up Nation.

Prin programul Start-up Nation Romania se acordă ajutor de minimis unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari, în sumă maximă de 200.000 lei / beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Beneficiarul va avea obligaţia de a suporta integral valoarea cheltuielilor neeligibile, dacă intervin în implementarea programului de finanţare, dar şi orice cheltuială care depăşeşte valoarea ajutorul maxim acordat.

Sumele necesare implementării programului Start-up Nation Romania se asigură anual de la bugetul de stat cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul MMACA şi / sau din fonduri externe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(452 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateAti fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu fotoHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Se pare ca sunteti irascibil si va nemultumeste aproape tot ce se petrece in jur. N-ar strica sa fiti mai conciliant, daca vreti sa nu stricati relatiile cu partenerul de viata si cu prietenii.In cursul dupa-amiezii, membrii mai tineri ai familiei v-ar putea face o surpriza placuta.Seara este posibil sa primiti un cadou din partea unei femei mai in varsta. taur Astazi nu este indicat sa va ocupati de afaceri, fiindca sansele de reusita sunt reduse. De asemenea, va sfatuim sa evitati orice fel de speculatii si sa nu cedati tentatiei unor chilipiruri.In schimb, relatiile sentimentale va pot oferi mari satisfactii. S-ar putea, chiar, sa fiti dispus sa faceti declaratii de dragoste persoanei iubite.
GEMENI RAC
gemeni Este posibil sa fiti surprins si dezamagit de o tranzactie care a dat rezultate mai slabe decat v-ati asteptat.Nu este cazul sa va pierdeti increderea. Pur si simplu, ziua de azi nu este favorabila afacerilor si nici comunicarii cu persoane importante. Este de asteptat ca relatia cu partenerul de viata sa decurga foarte bine. In a doua parte a zilei, puteti face impreuna planuri de viitor. rac In prima parte a zilei este posibil sa fiti dezamagit din cauza unei schimbari neasteptate la locul de munca. Ar putea fi vorba despre anularea unei calatorii in care v-ati pus mari sperante. Nu va revarsati nervii asupra colegilor! In partea a doua a zilei, va sfatuim sa acordati mai multa atentie partenerului de viata. Impreuna puteti sa rezolvati o problema a familei, probabil in legatura cu locuinta.
LEU FECIOARĂ
leu Se anunta o zi foarte buna pe plan profesional. Este posibil sa fiti recompensat pentru o realizare deosebita. Activitatea intelectuala va poate aduce in continuare mari satisfactii, inclusiv in plan financiar.Dupa-amiaza este posibil sa va ganditi sa faceti o schimbare in privinta relatiei cu persoana iubita. Intuitia va ajuta sa luati cea mai buna decizie fecioara Este posibil sa fiti indispus din cauza dificultatilor financiare pe care le intampinati si sa aveti tendinta sa va izolati. Daca va puneti mari sperante in succesul unei afaceri incepute recent, eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti perseverent si sa aveti rabdare pana cand vor incepe sa apara beneficiile. Pe de alta parte, nu se intrevad probleme deosebite in plan sentimental.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Ar fi bine sa fiti foarte atent la locul de munca. Astazi aveti tendinta sa faceti greseli aparent minore, dar care se pot dovedi costisitoare mai tarziu. In cursul diminetii este posibil sa faceti cunostinta cu o persoana mai tanara care va juca un rol important in viata dumneavoastra. Relatia cu persoana iubita este de asteptat sa decurga excelent. scorpion In prima parte a zilei, ati putea fi tentat cumparati un obiect de valoare pentru camin. Ar fi bine sa va sfatuiti cu partenerul de viata inainte de a da banii. Este posibil sa fiti nevoit sa va schimbati programul in ultimul moment, din cauza unei situatii neprevazute la locul de munca. Sunt sanse sa petreceti seara in familie si sa faceti planuri pentru o calatorie.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Daca vi se propune sa va asociati intr-o afacere, eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va pripiti in luarea unei hotarari. Este posibil sa aveti dificultati de concentrare si sa nu reusiti sa luati o decizie inspirata. Dupa-amiaza ar fi bine sa acordati mai multa atentie relatiei cu persoana iubita. Puteti petrece impreuna o seara romantica. capricorn Este posibil sa inceapa sa apara rezultatele muncii sustinute din ultima vreme. Totul se datoreaza perseverentei si seriozitatii cu care va achitati de responsabilitatile asumate. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie relatiei sentimentale. Se pare ca partenerul de viata se simte neglijat.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Astazi sunt favorizate relatiile cu rudele si cu prietenii. In prima parte a zilei, este posibil sa va intalniti cu o persoana mai tanara cu care nu v-ati mai vazut de mult timp.S-ar putea sa fie nevoie sa va implicati in rezolvarea unei probleme de sanatate ale unei persoane mai in varsta din familie. In a doua parte a zilei sunt sanse sa primiti o veste buna din partea unei persoane apropiate pesti Azi ar trebui sa fiti in forma si bine dispus, iar relatiile cu anturajul sa decurga foarte bine. Aveti sanse mari de reusita in tranzactii comerciale si investitii financiare. Va sfatuim sa evitati speculatiile de orice fel.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iulie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro