Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:58:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum poţi să investeşti la bursă?


12 mai 2017

Probabil că ai auzit şi tu poveştile miliardarilor care au dat lovitura prin speculaţii bursiere, pornind de la fonduri foarte reduse sau chiar cu ajutorul unor împrumuturi rapide online. Ai fi tentat să încerci şi tu dar nu ştii cum să o faci? Îţi vom prezenta în acest articol mecanismul de funcţionare al bursei şi alte informaţii utile.

Bursele de valori sunt pieţe de capital unde se pot tranzacţiona acţiunile emise de societăţi cu capital privat sau de stat dar şi alte instrumente de valoare, cum ar fi titluri de stat sau obligaţiuni municipale.

Ce sunt însă acţiunile? Ele sunt titluri care reprezintă dreptul de proprietate asupra unei mici părţi din societatea care le emite. O firmă poate emite mii, milioane sau chiar miliarde de acţiuni. Teoretic, fiecare acţiune oferă proprietarului dreptul de a participa şi de a vota în adunarea generală a acţionarilor societăţii. Adevăratul beneficiu al acţionarilor minoritari este însă altul: ei primesc anual o parte din profitul firmei sub formă de dividende şi pot profita de succesul ei, caz în care valoarea acţiunilor creşte.

Investiţia în acţiuni reprezintă deci un risc. Cota titlurilor se poate reduce considerabil în timp, iar în situaţia falimentului firmei, ele nu mai valorează nimic.

În fiecare ţară capitalistă există cel puţin o bursă de valori, în unele chiar mai multe. De regulă, statele cu o putere financiară mare au şi burse foarte puternice, cum ar fi cele de la New York, Londra sau Tokyo. Şi în România a existat o bursă până la venirea la putere a comuniştilor, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) fiind înfiinţată din nou în anul 1995.

O persoană fizică nu poate să investească direct la bursă ci doar prin intermediul unui broker autorizat sau a unei societăţi de intermediere. Aceştia pot plasa ordine în numele tău, pentru un comision din fiecare tranzacţie sau o taxă de intermediere. Majoritatea brokerilor sunt autorizaţi pe mai multe pieţe şi-ţi dau de exemplu posibilitatea de a cumpăra acţiuni internaţionale şi diverse titluri de valoare.

Multe societăţi financiare îţi pun la dispoziţie şi conturi demo, prin care te poţi juca cu o sumă virtuală pentru a te familiariza cu mecanismele bursiere fără nici un cost.

Un caz special este cel în care o firmă decide să se listeze la bursă, sau oferta publică iniţială. Sunt oferite un număr mare de acţiuni, cu un discount care le face să fie aproape de fiecare dată o investiţie profitabilă. Numărul de acţiuni pe care le poate cumpăra un investitor este limitat, dar este o ocazie bună pentru cei fără resurse mari.

Marile averi la bursă nu se fac din dividende sau păstrarea unor acţiuni pe termen lung. Speculatorii talentaţi profită de fluctuaţiile zilnice sau investesc în active mult subevaluate. Există şi oameni care s-au îmbogăţit din intuiţie sau noroc, majoritatea s-au bazat însă pe calcule sau informaţii din interior. Nu ezita să apelezi chiar şi la împrumuturi rapide fără acte, pentru a profita la maxim de un pont sigur care te poate face un om bogat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro