Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:30:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cel mai mare avion din lume se pregăteşte pentru decolare


2 iunie 2017

Cel mai mare avion din lume, Stratolaunch, a fost scos din hangar în Mojave, California. Potrivit reprezentanţilor companiei, avionul proiectat de Paul Allen va fi supus la teste amănunţite în următorii doi ani.

„Pentru prima dată, au fost scoase infrastructura pentru producţie şi schelele de trei etaje din jurul aeronavei, iar întreaga greutate a fost lăsată liberă pe cele 28 de roţi. Practic, s-a făcut pasul crucial înainte de testarea la sol, pornirea motoarelor şi, în ultima etapă, testele de zbor”, se arată într-un comunicat.

Stratolaunch este proiectat cu 6 motoare Boeing 747 şi cântăreşte 227 de toane. Anvergura aripilor este de 120 de metri, iar avionul are o lungime de 73 de metri.

Avionul este gândit să decoleze cu o greutate de 590 de tone şi să parcurgă până la 3.700 de kilometri fără alimentare. Dacă testele se vor finaliza cu un succes, avionul ar putea lansa în viitor sateliţi din zbor, la o altitudine de aproximativ 11.000 de metri.

Paul Allen, fondatorul Stratolaunch, este un antreprenor american a cărui avere are la bază construirea împreună cu Bill Gates a companiei Microsoft.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro