Joi, 25 aprilie 2024 - 1:28:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comisia Europeană vrea autostradă între Piteşti şi Sibiu


7 iunie 2017

Comisia Europeană insistă ca România să construiască un segment de autostradă între Piteşti şi Sibiu, mai mult de jumătate din costuri urmând să fie oferiţi de UE.

Motivul? Această autostradă ar completa segmentul lipsă din Coridorul pan-european Rin-Dunăre, ca parte a reţelei trans-europene de transport TEN-T.

”Autostrada Sibiu-Piteşti a fost identificată ca fiind elementul lipsă al coridorului Rin-Dunăre. Această autostradă reprezintă cea mai mare prioritate de investiţii. Costul total estimat este de aproape 2 miliarde de euro, prevăzut în Programul de Infrastructură Mare 2014-2020, iar contribuţia Uniunii Europene este estimată la 1,25 miliarde de euro”, a declarat, pentru HotNews, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu. 

Comisarul european a precizat că ”bugetul fondurilor structurale şi de investiţii europene şi bugetul naţional pentru proiecte de transport 2013-2020 nu vor putea acoperi toate proiectele”.

România este una dintre cele mai înapoiate ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte infrastructura rutieră de mare viteză, având cei mai puţini kilometri de autostradă din spaţiul comunitar.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anunţat săptămâna trecută că s-a început lucrul la un alt proiect major de infrastuctură: autostrada Comarnic-Braşov, proiect demarat în urmă cu 13 ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro