Joi, 25 aprilie 2024 - 7:43:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ţara care va interzice toate maşinile pe benzină şi diesel


10 iulie 2017

Franţa plănuieşte să interzică toate maşinile pe benzină şi pe diesel până în anul 2040, a anunţat ministrul Mediului din această ţară, relatează publicaţia „The Independent”.

Nicolas Hulot a făcut anunţul într-o conferinţă de presă în care a vorbit şi despre alte măsuri pe care doreşte să le implementeze noul preşedinte francez Emmanuel Macron, pentru a reduce emisiile de carbon până în 2050.

Hulot a admis că această ţintă va pune presiune pe producătorii de maşini din Franţa, însă a arătat că aceştia au în prezent proiecte care pot să ajute la îndeplinirea obiectivului.

Anunţul ministerului Mediului vine la scurt timp după ce Volvo a anunţat că plănuieşte să producă numai maşini electrice şi hibride începând din anul 2019.

Hulot le-a mai spus reporterilor că, începând din 2022, Franţa nu va mai folosi cărbune pentru a produce electricitate. De asemenea, investiţii în valoare de 4 miliarde de euro vor ajuta industria energiei să-şi sporească eficienţa.

Anunţul ministrului Mediului face parte dintr-un plan pe 5 ani menit să încurajeze energia curată şi să contribuie să îndeplinirea obligaţiilor trasate de Acordul de mediu de la Paris.

„Vrem să demonstrăm că lupta împotriva schimbărilor climatice poate duce la o îmbunătăţire a vieţii de zi cu zi a francezilor”, a declarat Hulot.

Franţa nu este singura ţară care vrea să scape de maşinile care funcţionează cu benzină sau motorină. Olanda şi Norvegia au anunţat că vor să le interzică până în 2025, iar Germania şi India au anunţat planuri similare până în 2030.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro