Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:13:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Magazinele Praktiker din România au fost vândute


4 august 2017

Kingfisher plc, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania mamă a Brico Depôt România, anunţă că a semnat contractul de achiziţie a 100% din acţiunile Praktiker România S.R.L. Suma tranzacţiei nu a fost făcută publică.

„România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creştere, şi am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziţia strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara”, a declarat CEO Brico Depôt România, Adela Smeu.

Praktiker are în acest moment 1.700 de angajaţi în cele 23 de oraşe unde există unităţi de vânzare şi o ofertă de 400 de locuri de muncă disponibile. În total, în România sunt 27 de magazine

Cele 15 magazine Brico Depôt din România au în jur de 900 de angajaţi şi sunt situate în Bucureşti (Băneasa, Pantelimon, Orhideea, Militari), Piteşti, Arad, Oradea, Braşov, Ploieşti, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Drobeta şi Focşani.

„Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să creştem afacerea până la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane EUR în 2016, cu o reţea de 27 magazine în 23 de oraşe din ţară.

Mai mult, suntem mândri că România este o destinaţie interesantă de investiţii pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare”, afirmă şi omul de afaceri Omer Susli.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro