Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:08:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Realitate virtuală şi iGaming


20 august 2017

În anii 90, Nintendo lansa primele căşti pentru gaming virtual. Au fost un eşec, pentru că tehnologia nu ea matură şi nu ţinea cont de realitate.  În 2016, Oculus Rift a venit cu un nou concept, dar este nevoie ca oamenii să înţeleagă că  realitatea virtuală nu este doar pentru jocuri, ci poate fi folosită în foarte multe domenii.

Realitatea virtuală este probabil cel mai discutat subiect al ultimilor ani. Asistăm la o explozie de informaţie şi la lansarea foarte multor produse în acest domeniu.  Avem impresia că sunt concretizate ideile fanteziste cultivate la Hollywood, în filme care fac deliciul internauţilor.

În fapt, realitatea virtuală, nu este o tehnologie inovativă, ci doar una care a devenit mult mai accesibilă.  Realitatea virtuală a existat în foarte multe forme, de mulţi ani, şi ne gândim acum doar la simulatoarele de zbor, atât de utile piloţilor. Oamenii de ştiinţă şi inginerii de tot au căutat cele mai bune modalităţi de a transpune în tehnică ideile care stau la baza realităţii virtuale.

În prezent, realitatea virtuală pare a fi folosită exclusiv pentru gaming.  Şi asta pentru că cele mai importante produse pentru VR comercializate pe piaţă se adresează în special gamingului. Avem câteva gageturi despre care vorbim, inevitabil, atunci când discutăm, despre realitate virtuală.

Oculus Rift, PlayStation VR, HTC Vive sunt gageturi care funcţionează în colaborare cu o consolă sau un computer. Iar, Samsung şi Google cu Gear VR folosesc puterea de procesare a ecranului smartphoneului.

Uşor,uşor, calculatoarele tradiţionale vor trece spre realitatea virtuală. Windows 10 Creators Update a introdus suportul pentru căştile VR.

Căştile pentru Windows 10 vor include senzori care vor monitoriza mişcărea. Abordarea reprezintă un mare pas făcut înainte de industrie, nemaifiind necesară montarea de camere video externe în jurul utilizatorului pentru depistarea şi preluarea mişcării în mediul virtual.

Realitatea virtuală nu se limitează, însă, doar la gaming, deşi acesta reprezintă o industrie serioasă. Multe domenii de activitate se pot reinventa prin folosirea tehnologiilor virtuale.

Un domeniu interesant îl reprezintă şi   cazinouri jocuri gratis, care oferă posibilitatea de a câştiga bani reali sau cele în care pot fi testaţi banii virtuali.

Concertele, vizitele la muzeu, evenimentele sportive şi orice implică videoconferinţa pot oferi o experienţă senzaţională.



Spre exemplu, Google şi Street View   sunt cel mai bun ghid pentru călătorii. Pentru dispozitivele care folosesc ecranul smartphone-ului, precum Google Cardboard sau Samsung Gear VR, este suficient să descarci aplicaţia Street View şi să cauţi destinaţia dorită. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro