Joi, 28 martie 2024 - 2:38:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un român a vândut cel mai scump porumbel din lume


7 septembrie 2017

Un român care s-a stabilit în urmă cu 20 de ani în Belgia, Daniel Bucaciu, a reuşit să doboare recordul mondial pentru cel mai scump porumbel din lume.

Presa belgiană spune că Mr. Fantastic, un porumbel albastru din specia Dilbeek, a fost cumpărat cu 500.000 de euro de un chinez. Potrivit sudinfo.be, precedentul record era deţinut de Golden Prince, un porumbel care a fost cumpărat cu 360.000 de euro, în martie, anul acesta.

Românul, în vârstă de 41 de ani, a vândut porumbelul la o licitaţie care a avut loc pe 21 august. Porumbelul, care are doi ani, a ieşit pe locul doi la un concurs, după un zbor de peste 664 de kilometri.

„Eu am cunoştinţe foarte multe printre campionii Belgiei, noi facem schimburi, împerechem. Nu am trăit de pe porumbei, fac asta de plăcere. Eu oricum o să continui, nu mă pot opri.

(…) Am reuşit să bat recordul în Belgia, unde (n.r. porumbeii) sunt ceva cum sunt lalelele pentru olandezi. E o elită foarte renumită, sunt foarte mulţi columbofili, foarte mulţi bani se fac pe chestia asta cu porumbeii. Nu-i prima oară, am câştigat mai multe concursuri, dar niciodată aşa mult”, a declarat românul, pentru suceavanews.ro.

În ultimii 10 ani, au fost mai multe licitaţii în care s-au plătit sume foarte mari pentru porumbei. În 2013, un belgian şi-a scos la licitaţie cei peste 530 de porumbei. Vânzarea acestora i-a adus peste 4,3 milioane de euro. Cumpărătorii a nouă dintre cei mai scumpi zece porumbei scoşi la licitaţie au fost chinezi şi taiwanezi. O singură pasăre a rămas în Europa. Atunci, cel mai scump porumbel licitat a fost Bolt, care l-a costat pe un columbofil chineze 310.000 de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro