Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:07:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


„Revoluţia fiscală” a fost adoptată prin ordonanţă de urgenţă


9 noiembrie 2017

Modificările legislative cunoscute sub numele de „revoluţia fiscală”, ce presupun trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, au fost adoptate miercuri după-amiază de Guvernul Tudose.

În paralel, câteva sute de oameni au protestat în faţa Guvernului.

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa le-a cerut membrilor săi şi către toţi cetăţenii să se alăture manifestaţiei de azi. Şi Blocul Naţional Sindical a făcut un apel similar.

”Vă spun părerea mea despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Nu e vorba despre trecerea contribuţiilor la angajat. Guvernul doreşte să introducă nişte măsuri foarte ferme pentru a opri externalizarea profiturilor. Luăm măsuri ca să nu mai fie deductibil tot profitul, ca să avem nişte bani să investim în educaţie şi sănătate. S-au inflamat nişte multinaţionale”, a precizat premierul.

Mihai Tudose a mai spus că unele bănci au dat liber unor angajaţi pentru a participa la protestul din faţa Guvernului. ”Sunteţi pe calea cea bună, domnule ministru Mişa, dacă aţi enervat băncile. Poate de acum încolo vor plăti impozit”, a declarat premierul Tudose.

Guvernul a aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă anumite modificări la Codul Fiscal, care vor duce la transferul contribuţiilor în sarcina angajaţilor, scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, dar şi impunerea unei taxe de solidaritate pentru angajatori de 2,5%.

Guvernul a aprobat şi ordonanţele privind creşterea pensiei sociale la 640 de lei şi a punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018, precum şi cea privind reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,7%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro