Miercuri, 24 aprilie 2024 - 12:01:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De la „groapă de foc” la şemineul modern. Află mai multe despre şeminee


13 ianuarie 2018

Tehnologia a evoluat, tehnicile de constructive au evoluat şi ele, la fel ca şi soluţiile termice pe care le avem sau pentru care vom opta pentru casele noastre. De-a lungul timpului, scopul şi aspectul unui şemineu s-a schimbat. Cu ani în urmă, acesta reprezenta o necesitate, fiind esenţial pentru încălzire. Formele incipiente ale şemineului semănau mai mult cu o groapă în care ardea focul şi în jurul căruia se adunau membrii familiei pentru a interacţiona la capătul unei zile lungi.

Un asemenea concept de “groapă de foc” aducea cu el şi o serie de dezavantaje, şi nu a putut supravieţui revoluţiei industriale care avea să aducă standardizarea sobelor şi a şemineelor. Cei mai renumiţi designeri de şeminee din această eră au fost fraţii Adam. Aceştia au perfecţionat un stil de şemineu care avea sa fie folosit de multe generaţii. Cu atenţia focalizată pe calitate şi nu dimensiune, au dat naştere unui semineu modern. Un aspect compact cu eficienţă termică crescută trona acum peste toate celelalte forme.

Şemineele se împart în două categorii atunci când vorbim despre funcţionalitate şi transferul căldurii: şeminee clasice, cu distribuţie a căldurii prin tuburi izolate, şi termoşemineele a căror căldură se transferă în camere prin intermediul caloriferelor. Şemineele clasice cu distribuţie pe aer cald sunt în acest moment cele mai des întâlnite şeminee de pe piaţă pentru că nu depind de altceva decât de lemne. În schimb şemineele tip centrală, numite şi termoşeminee, sunt construcţii mai complexe de încălzire prin faptul că sunt conectate la reţeaua de calorifere şi au un sistem de stocare a apei încălzite cu vas de dilatare, acesta fiind un sistem de siguranţă în caz de supraîncăzire a apei din focar.

Şemineul nu mai este doar un simplu obiect care are rol de încălzire. Pe parcursul anilor, datorită schimbărilor apărute în piaţă, şemineul a ajuns la diverse forme de design şi stilizare devenind un decor favorit pentru locuinţă. Magia focului şi a căldurii transmise îi asigură succesul în funcţie de tipul constructiv, modul de funcţionare precum şi de materialele folosite pentru elaborarea finisajului. Rustic, clasic sau modern tinde să se încadreze cât mai perfect în diferitele stiluri arhitecturale devenind centrul căminului şi transformând astfel locul unde este amplasat într-un loc preferat de reunire a familiei.

Profită de oferta unde toată tehnica modernă în construcţia de şeminee este la apogeu şi reactualizată de fiecare dată când apare ceva nou pe piaţă, precum şeminee centrală care pot încălzi întreaga casă. La Şeminee Alba, parte a grupului PEFOC găseşti o gama largă de şeminee pe lemne, focar semineu, sobe pe lemne, coşuri de fum, modele diverse de termosemineu şi accesorii pentru întreţinerea în cât mai bune condiţii a şemineului. Garanţia este valabilă între cinci şi şapte ani, iar şemineele tip centrală au o garanţie prelungită. Coşurile de fum au garanţie 30 de ani, producătorul garantând siguranţă casei până la 10 autoaprinderi a coşului de fum.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro