Vineri, 29 martie 2024 - 2:54:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Brazilienii se plimbă cu vagoane de tren româneşti


28 decembrie 2012

Astra Vagoane Călători expediază în ultima săptămână din an un prim lot de 28 de vagoane către VALE Brazilia. Contractul cu gigantul brazilian este de 100 de vagoane pentru care Astra va încasa 100 de milioane de euro.

Primul lot de 28 de vagoane din cele 100 pe care Asta Vagoane Călători Arad trebuie să le livreze companiei braziliene Vale pleacă către client în ultima săptămână a acestui an, potrivit proprietarului Astra, Valer Blidar. Fiecare dintre vagoane costă circa 1 milion de euro astfel încât în primul trimestru al anului viitor conturile fabricii româneşti vor fi alimentate cu 28 de milioane de euro. Vagoanele ar fi trebuit să plece încă de la începutul acestei luni, însă VALE nu a avut niciun vapor de transport disponibil.

Livrarea tuturor vagoanelor către compania braziliană se va face într-o perioadă de doi ani şi jumătate.

Din cele 100 de vagoane, 96 sunt de călători, 2 sunt vagoane generator şi alte 2 sunt vagoane poştale. Vagoanele de călători au o capacitate de 96 de locuri la clasa a doua şi 74 la clasa 1.

Vagoanele Astra vor transporta călători pe o lungime de 1.200 de km în regiunea de Nord-Est a ţării sud-americane pe o cale ferată care face legătura între ţărmul atlantic şi bazinul Amazonian.

 

Sursa: Economica.net


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro