Joi, 25 aprilie 2024 - 8:52:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fermierii pot solicita ajutoare pentru bunăstarea porcilor


4 ianuarie 2013

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale(MADR) anunţă că, până la data de 16 ianuarie 2013, crescătorii de animale pot depune cererile de ajutor financiar pentru Măsura 215-„Plăţi privind bunăstarea animalelor – pentru sectorul porcine”.

Potrivit Programului Naţional de Dezvoltare Rurală(PNDR), beneficiare ale plăţilor acordate în cadrul Măsurii 215 –sectorul porcine sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor, care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.

Pachetele disponibile în cadrul acestei submăsuri sunt: Pachetul 1 – Creşterea cu cel puţin 10% a spaţiului alocat disponibil fiecărui animal; Pachetul 2 – Asigurarea a minimum 11 ore/zi lumină artificială cu o valoare a iluminării de 50 lux; Pachetul 3 –Îmbunătăţirea condiţiilor de bunăstare a suinelor pe durata transportului; Pachetul 4 –Corectarea nivelului nitriţilor şi nitraţilor din apă; Pachetul 5 – Reducerea noxelor cu 30 % faţă de nivelul minim obligatoriu prin menţinerea în limite optime a parametrilor de microclimat; Pachetul 6 – Îmbunătăţirea condiţiilor zonei de odihnă.

 

“Beneficiarii acestei submăsuri pot încheia angajamente voluntare multianuale pe o perioadă de 5 ani, pentru unul sau o combinaţie între cele 6 pachete disponibile. Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depăşesc cerinţele minime, care prezintă nivelul de referinţă neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăţilor compensatorii. Plata se efectuează anual, compensând pierderile de venituri şi cheltuieli suplimentare induse de aplicarea acţiunilor prevăzute de angajamente. În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii vor trebui sărespecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei.”- mai precizează MADR. Finanţată prin Axa 2 a PNDR, Măsura 215 „Plăţi privind bunăstarea animalelor – pentru sectorul porcine”, beneficiază de o alocare financiară totală de 154.878.049 Euro, pentru întreaga perioadă de programare 2007 – 2013.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro