Vineri, 29 martie 2024 - 6:01:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce se întâmplă cu IPCUP?


15 ianuarie 2013

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Cercetare Ştiinţifică, a discutat la Ploieşti despre situaţia de la IPCUP Ploieşti, unde angajaţii nu şi-au mai primit salariile de doi ani. Reprezentantul Guvernului a anunţat că institutul va funcţiona în continuare, fiind trecut din subordinea Ministerului Economiei în cea a Ministerului Educaţiei.

Ministrul Costoiu a venit în Prahova la invitaţia lui Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova,  şi a prefectului Marius Sersea.

 „Am discutat mai multe aspecte ale situaţiei institutului şi am plecat de la două elemente asupra cărora vreau să insist şi pe care vreau să le transmit în acest moment. În primul rând dorinţa de a păstra institutul de cercetare în Ploieşti, un institut de cercetare cu tradiţie şi cu un bagaj extrem de important. Ploieştiul este capitala petrolului românesc şi este important să continuăm activitatea de cercetare şi, evident, păstrarea locului de muncă în al doilea aspect pe care l-am urmărit”, a declarat ministrul delegat.

El a promis că în perioada următoare va fi prezentat un plan de măsuri pentru relansarea institutului şi pentru continuarea activităţii de cercetare.

Problemele de la IPCUP Ploieşti sunt mult mai vechi, de prin 2007, însă acestea au fost intens mediatizate numai după ce salariţii de la institut nu şi-au mai ridicat banii. Până anul trecut, IPCUP Ploieşti aparţinea de Ministerul Economiei, însă a fost transferat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro