Joi, 28 martie 2024 - 9:14:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Staţiune de lux pe Valea Prahovei, în apropiere de Buşteni


4 februarie 2013

În apropierea Domeniului Cantacuzino din Buşteni, pe muntele Zamora, se pregăteşte construcţia de la zero, a unei staţiuni de lux. Staţiunea va numi Zamora Golf, Ski and Holiday Resort - Green Village Project, va fi operaţională în 2016, costă circa un miliard de euro şi este dezvoltată de proprietarii Domeniului Cantacuzino.

 

Staţiunea Zamora Golf, Ski and Holiday Resort - Green Village Project va fi amplasată pe muntele Zamora, situat la est de Buşteni, munte mărginit de Valea Fetei la nord şi de Valea Zamorei la sud.

Precizăm că partea împădurită a muntelui Zamora aparţine de Domeniul Cantacuzino care se află în proprietatea firmei SC Zamora Estate SRL, în timp ce partea de gol alpin este proprietatea statului, aflată în administrarea autorităţilor locale din Buşteni.

Proiectul Zamora se va întinde la sud şi pe versantul stâng al Văii Zamora, portiune care nu face parte din Domeniul Cantacuzino.

Staţiunea de lux Zamora Golf, Ski and Holiday Resort - Green Village Project se va învârti în jurul Castelului Cantacuzino. În spatele Castelului se va construi un hotel de 5 stele care va avea arhitectura Castelului Cantacuzino şi care se va numi Cantacuzino Castle Hotel & Spa. Staţiunea Zamora se va desfăşura pe 310 hectare, din care suprafaţa construită nu va depăşi 48 de hectare.

 

Cum va arăta staţiunea Zamora: teren de golf, hoteluri de 5 stele, centru olimpic

 

Staţiunea Zamora va avea trei hoteluri de 5 stele, două hoteluri clasificate la 4 stele şi teren olimpic de golf. Hotelurile vor fi construite în regim de înălţime între 4 şi 6 niveluri supraterane. Se vor mai construi aproximativ 80 de vile, cele mai multe dintre ele urmând să fie cumpărate de jucătorii de golf care vor practica golful pe terenul olimpic din staţiune.

Punctual, staţiunea va mai avea centru olimpic de pregătire pentru sportivi, traseu de schi fond şi centru de echitaţie, parc şi pârtii de snowboard, pârtii de schi, dotări aferente transportului pe cablu, un aquapark acoperit cu lac artificial care va avea o capacitate de 1200 de persoane şi cu un hotel clasificat la 5 stele. În staţiune va mai fi construit şi un spital. 

Energia electrică şi termică în staţiune vor fi asigurate printr-o centrală de cogenerare pe biomasă lemnoasă, pentru care Zamora Estate a semnat deja contractul de finanţare.

Staţiunea de lux va fi operaţională în 2016, când vor fi operaţionale aquapark-ul, pârtiile de schi, terenul de golf şi o parte din hoteluri.

În a doua fază a proiectului, mai precis până în 2020, se vor finaliza centrul olimpic de pregătire pentru sportivi şi satul olimpic cu vilele aferente, pentru ca până în 2024 să se definitiveze centrul staţiunii Zamora.

SC Zamora Estate SRL a investit aproximativ 4 milioane de euro în proiectul staţiunii Zamora iar banii au fost direcţionaţi în proiectare.

Firma Zamora Estate va investi cel mult 20% din valoarea anunţată a investiţie de un miliard de euro, anunţă ECONOMICA.NET. Pentru restul banilor, Zamora Estate e în discuţii cu oameni de afaceri din ţară, dar şi din Qatar, Arabia Saudită şi nu numai, a declarat Emanoil Savin, primarul staţiunii Buşteni.

 

Cine e Zamora Estate

 

Frma Zamora Estate a cumpărat Domeniul Cantacuzino, cu castelul construit în 1911 de prinţul Grigore Cantacuzino.

Zamora Estate este deţinută de un rus, trei cetăţeni germani şi un român.

Martyanov Vitaly, asociat rus are o cotă de participare de 30,94% din Zamora Estate, Oreschenko Andrej, asociat german are o cotă de 30,94% din firmă, Neuschitzer Kurt Albert, asociat cu cetăţenie germană care are o cotă de participare de 20,61% din Zamora Estate, românul Cornel Chirieac, asociat cu o cotă de 6% la firmă şi germanul Ulli Schuhmacher, cu o cotă de 1,5% din Zamora Estate. Restul de 10% din acţiuni sunt deţinute de o firmă din Belize: Seacost Enterprises Corp. Informaţiile au fost comunicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

 

Sursa: ECONOMICA.NET

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro