Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:27:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CLUJ/ Lacul din Gheorgheni urmează să fie modernizat


14 februarie 2013

Compania care administrează unul dintre cele două mall-uri din Cluj-Napoca a anunţat că planul de reamenajare a spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, de lângă mall-ul din Gheorgheni a fost finalizat.

         Conform ziuadecj.realitatea.net proiectul face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare a zonei, care include amenajarea unui parc de 10.000 de metri pătraţi. Lucrările vor fi demarate în primăvară şi vor dura un an.

         "Luând în considerare potenţialul zonei de modernizare şi reconversie într-un pol de dezvoltare urbană, amenajarea parcului este un obiectiv important, perimetrul Lacului de Vest fiind în prezent neamenajat şi nemobilat", arată oficialii companiei. Zona verde din jurul Lacului de Vest va fi amenajată de firma italiană Lemscape, companie care a proiectat şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

Lucrările de modernizare includ amenajarea de alei de promenadă pavate cu piatră cubică, spaţii de relaxare, pistă pentru alergare pe covor special, pistă pentru ciclism cu două sensuri, prevăzută cu locuri pentru închiriere şi parcare de biciclete. Spaţiul verde va fi amenajat cu gazon special iar lacul va fi şi el amenajat, cu pontoane şi debarcader. Proiectul include şi o nouă clădire de birouri. Reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest face parte dintr-o investiţie totală de 12 milioane euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro