Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:41:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noile taxe din agricultură


5 martie 2013

Fermierii care cultivă plante pe suprafeţe mici sau cresc animale puţine, doar pentru consumul propriei familii, scapă de taxe. Dacă doresc să-şi comercializeze produsele pe piaţă, vor plăti impozit pe venitul realizat din vânzări.

Astfel, fermierii care îşi vor comercializa produsele pe piaţă trebuie să estimeze cât vor încasa din vânzările de legume, fructe sau produse animale scoase pe tarabă, pentru a li se calcula impozitul datorat.

„Veniturile din activităţile agricole impuse în sistem real“, cum se numesc în termeni fiscali aceste încasări, se vor taxa anticipat, iar plata se va face în rate trimestriale. Asta înseamnă că până la 25 martie 2013, fermierii trebuie să-şi fi estimat veniturile şi să plătească prima rată aferentă anului 2013.

Următoarele rate trimestriale se vor plăti până la 25 iunie (pentru trimestrul II), 25 septembrie (pentru trimestrul III), respectiv 25 decembrie (pentru trimestrul IV), după care va avea loc o regularizare a sumelor. Regularizarea înseamnă că dacă aţi plătit anticipat mai mult decât suma datorată puteţi recupera banii ori să-i lăsaţi în cont pentru a fi scăzuţi la următoarele plăţi, iar dacă aţi plătit prea puţin rămâne să achitaţi diferenţa.

Pentru fermierii care cultivă plante pe suprafeţe mari sau cresc animale în alt scop decât comercializarea la piaţă (abatoare, etc), impozitarea se face conform codului fiscal în vigoare, pe care il găsiţi la adresa: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Legislatie_R/Cod_fiscal_norme_2013.htm


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro