Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:29:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se anunţă vremuri grele - "noul set" de impozite


14 martie 2013

Din cauza economiei slăbite,  veniturile bugetare au scăzut foarte mult în ianuarie, determinând guvernul să ia două măsuri pentru a se încadra în ţinta de deficit public: scăderea cheltuielilor şi creşterea veniturilor prin noi taxe. Astfel, guvernul pregăteşte impozitul pe drepturi litigioase, impozitul forfetar şi chiar „impozitul pe câine”.

Primul impozit promis de guvern este cel pe drepturi litigioase. Este vorba despre acele drepturi cumpărate de la proprietarii care trebuie despăgubiţi, în natură sau sub altă formă, pentru imobilele pe care le-au deţinut. Cumpărătorului acestui drept i se va „aplica un impozit cuprins între 50 - 84%”, a spus ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.
 
În ultimele zile au fost reluate discuţii şi despre dări mai exotice: impozitul pe animalele de companie, care ar trebui achitat de cei care deţin mai multe animale. Totodată, de la jumătatea anului ar putea fi introdus şi forfetarul, perceput firmelor din domeniul serviciilor care fie realizează, fie nu realizează profit.

Nici tema cotei unice nu a fost evitată. „Noi avem un nivel scăzut al impozitului”, a spus ministrul pentru buget Liviu Voinea, zilele trecute. Gheorghe Ialomiţianu, ex-ministrul de Finanţe, spune că impozitul progresiv poate apărea chiar în acest an: „Formula aceea prezentată de USL, cu o cotă de maxim 16%, nu este acceptată de FMI. S-ar putea, din lipsă de fonduri, să se urce până la 40%”.

În contrapondere cu comentariile privind creşteri de taxe, premierul a reluat zilele trecute ideea reducerii TVA la alimente, din iulie. Însă, coaliţia guvernamentală se pare că nu a ajuns la un acord privind implementarea. Ministrul liberal al Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ieri că măsura va fi implementată „dacă 2013 se va încheia pe creştere”, deci abia la anul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro