Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:08:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liber la jocurile de noroc online, odată cu înfiinţrea Oficiului pentru Jocuri


23 martie 2013

Guvernul va autoriza operatori locali de jocuri de noroc şi pariuri online, odată cu înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, instituţie care va asigura şi suportul tehnic pentru astfel de activităţi, statul estimând că va realiza venituri suplimentare pentru buget.

 

"Până în prezent, deşi există cadrul legal de autorizare şi desfăşurare a activităţii de jocuri de noroc online, nu a fost acordată nicio autorizaţie de operator de monitorizare şi raportare. De asemenea, nu a fost identificată o autoritate sau o instituţie de stat căreia să-i fie atribuite competenţele de monitorizare şi raportare pentru jocurile de noroc on-line. Modelul implementat în o serie de state membre ale Uniunii Europene, care exploatează cu succes jocurile de noroc, este cel al autorităţii de monitorizare şi raportare pentru jocurile de noroc", se arată în nota de fundamentare a unui proiect de ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Cu alte cuvinte, statul va investi în crearea infrastructurii pentru monitorizarea jocurilor de noroc, întrucât nicio companie privată nu a fost atrasă de aceasta activitate.

Noua entitate va asigura autorizarea, supravegherea şi monitorizarea, inclusiv tehnică, a tuturor tipurilor de jocuri de noroc reglementate de legislaţia în vigoare, inclusiv jocurile şi pariurile online şi jocurile tip bingo transmise prin televiziuni sau internet. Guvernul a revenit asupra deciziei de a interzice jocurile tip Bingo televizate, pe care le-a interzis la jumătatea anului trecut.

 

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, în subordinea Guvenului

 

 

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc se va înfiinţa în subordinea Guvernului, va avea patrimoniu şi buget propriu, finanţat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, precum şi din fondul de stimulente constituit cu destinaţie specială.

Oficiul constituie lunar un fond de stimulente cu destinaţie specială prin retinerea unei cote de 20% din sume reprezentând valoarea amenzilor stinse prin încasare, 20% din sume reprezentând valoarea bunurilor confiscate cu titlu definitiv şi valorificate sau 25% din sumele încasate pentru prestaţiile către organizatorii de jocuri de noroc on-line.

 

Preşedintele Oficiului pentru jocuri, secretar de stat

 

Instituţia va fi condusă de un Comitet de Supraveghere format din nouă membri, doi executivi (preşedintele şi vicepreşedintele) şi şapte neexecutivi, care vor fi numiţi prin decizia prim-ministrului până la 15 aprilie.

Preşedintele are rang de secretar de stat şi este propus şi numit direct de premier. Vicepreşedintele are rang de subsecretar de stat şi este propus de ministrul Finanţelor. Ceilalţi membri vor fi propuşi de preşedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, ministrul Afacerilor Interne, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Român, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, secretarul General al Secretariatului General al Guvernului, ministrul Culturii si ministrul Finantelor Publice.

 

Bugetul pus la bataie: 87 milioane lei

 

Membrii comitetului nu pot ocupa functii in structurile sau organele de conducere ale partidelor politice.

"Oficiul se infiinteaza cu un numar maxim de 200 de posturi, prin diminuarea corespunzatoare a numarului de posturi aprobat pentru Ministerul Finantelor Publice acest numar putand fi modificat ulterior cu incadrarea in numarul total de posturi atribuit Secretariatului General al Guvernului, prin hotarare a Guvernului", se arata in proiectul de lege.

Potrivit notei de fundamentare publicate de MFP, statul estimeaza ca dupa modificarea legislatiei si infiintarea ONJN se va realiza la buget un supliment de venituri de 87 milioane lei in acest an si cate 117 milioane lei in fiecare din urmatorii cinci ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro