Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:06:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mii de cabluri ale RCS&RDS ar putea fi tăiate


21 aprilie 2013

Circa 70% din infrastructura de transmisie TV, telefonie şi internet a RCS&RDS este amplasată ilegal, cablurile montate pe reţelele de tensiune putând fi oricând tăiate.

Potrivit noilor reglementări, toate cablurile aeriene trebuie instalate în subteran, cee ce ar necesita investiţii de milioane de euro din parte RCS&RDS. Cum compania are oricum datorii, băncile nu mai par dispuse să crediteze operatorul de telefonie, televiziune prin cablu şi internet.

Cele mai multe dintre cablurile de transmisie a semnalului care aparţin RCS&RDS sunt agăţate ilegal de stâlpii companiilor de electricitate. Potrivit unei anchete a Jurnalului Naţional, operatorul de telecomunicaţii nu are aviz de amplasament şi autorizare de construire pentru sute de kilometri de cabluri.

O legislaţie strictă există, dar din investigaţiile anterioare a reieşit că primăriile au permis operatorilor de cablu să-şi dezvolte reţelele fără avize. De asemenea, relaţiile contractuale între RCS&RDS prevedeau sume modice de chirie pentru utilizarea infrastructurii folosite. Chiar şi aşa, erau înregistrate datorii la plata chiriei.

O precizare trimisă jurnaliştilor de Electrica Muntenia Nord arată că RCS&RDS foloseşte ilegal drept suprort aproximativ 100.000 de stâlpi, adică două treimi din totalul acestora.

Compania ar avea nevoie de milioane de euro pentru a intra în legalitate cu infrastructura pentru transmisia semnalului. Însă RCS-RDS a acumulat datorii de peste 800 milioane euro. Operatorul de cablu are nevoie urgentă de refinanţare şi până acum nici o bancă nu şi-a arătat public disponibilitatea de a credita RCS&RDS

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Tags:
internet

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro