Marţi, 21 noiembrie 2017 - 4:36:07
EUR
EURO = 4.6495 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9913 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ce spitale private şi publice au fost acreditate în ultimii doi ani


1 mai 2013

Anul trecut, România era singura ţară din Uniunea Europeană care nu avea acreditat niciunul dintre cele 435 de spitale. În iulie 2012, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) a acreditat primul spital privat din ţară - Euroclinica Hospital, din Baia Mare.

 

Apoi, au urmat tot mai multe spitale, şi private şi publice, astfel încât lista a ajuns la 33 de spitale acreditate şi alte zeci care sunt înscrise pentru acreditare. În total, în procesul de acreditare au fost înscrise 459 de spitale, dintre care 74 unităţi sanitare private. Aceste spitale vor fi evaluate în funcţie de opţiunile lor pe durata primului ciclu de acreditare care durează cinci ani, respectiv 2011 - 2015. Vor fi evaluate în medie 51 de spitale pe trimestru. Care este de fapt miza acestui proces foarte anevoios?

Până în 2014 toate spitalele trebuie să treacă prin acest proces de evaluare deoarece fără aceasta spitalele nu ar mai putea primi bani de la bugetul de stat

pentru că nu s-ar mai putea încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale prestate. Mai exact, acreditarea CONAS se referă la siguranţa procedurilor medicale realizate, drepturile pacienţilor şi aspectele administrative, reflectate în sinteza a peste 1850 de indicatori şi a 11 referinţe – 5 pentru aspectele administrative, 2 privind drepturile pacienţilor şi 4 privind managementul serviciilor medicale, ponderate diferit, astfel încât accentul să fie pus pe managementul serviciilor medicale. Acreditarea se face în funcţie de o serie de  standarde si criterii pe baza cărora se va face evaluarea unităţilor spitaliceşti. Spre exemplu, un salon de spital nu are voie să aibă mai multe de şase paturi.

 

Primul ciclu de acreditare durează cinci ani şi vor fi evaluate aproximativ 51 de spitale pe trimestru. Taxa de acreditare şi reevaluare a fost stabilită anul trecut la nivelul CoNAS la 240 de lei pe pat valabil pentru un ciclu de acreditare.

 

Această acreditare este diferită de clasificarea întocmită recent de Ministerul Sănătăţii şi urmează să fie finalizată în 2015. Clasificarea a încadrat spitalele în diverse categorii, pentru a ajuta CoNAS să trimită evaluatorii potriviţi pentru acreditarea respectivei unităţi. Din cele aproape 100 de spitale private cu autorizaţie, 66 au cerut să fie clasificate de Ministerul Sănătăţii într-una dintre cele cinci clase de competenţă. Nicio unitate nu a intrat în categoria I (maximum de performanţă) şi numai una s-a clasificat la categoria a II-a cu plan de conformare -  Spitalul Clinic Pelican, din Oradea. Majoritatea covârşitoare a unităţilor private face parte din ultimele două categorii (minimum de performanţă). Doar MedLife şi Sanador din Capitală s-au remarcat prin performanţă, acestea fiind încadrate în cea de-a treia categorie.

 

Ce spitale private au fost acreditate

 

Singurul spital privat acreditat cu nivel maxim este Life Memorial Hospital, cel mai mare spital din reteaua Medlife, în cadrul căruia lucrează 500 de cadre medicale, care oferă servicii medicale integrate de spital, maternitate, hyperclinică, laborator şi farmacie.

Primul spital privat acreditat de CONAS a fost Euroclinica Hospital din Baia Mare, in luna aprilie 2012. Unitatea sanitară şi-a început activitatea în februarie 2006, fiind primul furnizor privat de servicii spitaliceşti din Maramureş. Spitalul are 22 de saloane cu 44 de paturi şi specialităţi precum neurochirurgie, chirurgie generală, medicină internă, diabet şi obstetrică ginecologie.

Centrul medical Nova Vita din Târgu Mureş, unul dintre cele mai mari spitale private din ţară, a obţinut anul acesta acreditarea din partea CONAS.

Alte spitale private acreditate până acum de CoNas sunt Spitalul Clinic "Malp" - Bacău, Spitalul Clinic "Sanador"- Bucureşti, Societatea Comercială "Che Cosmedica" - Baia Mare, Societatea Comercială "Spitalul Rocomedicor" - Constanţa, Societatea Comercială "Art Estet" -  Centrul Chirurgical "Artis 3", Cluj-Napoca, Spitalul Societatea Comercială "Asclepios" - , Constanţa.

 

Ce spitale publice au fost acreditate

 

Primele patru spitale publice din România acreditate de CoNAS au fost, în 2011,  Institutul "Matei Balş" (primul din Bucureşti), Spitalul "Grigore Alexandrescu", Spitalul Carol Davila, Spitalul Militar de Urgenţă"Constantin Papilian" din Cluj Napoca şi Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti.

Primul spital judeţean acreditat din România este cel de urgenţă, din Slobozia. Unitatea a primit certificatul de acreditare CoNAS, după ce a îndeplinit, în urma evaluării, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia este primul spital judeţean acreditat din România, dar al nouălea spital acreditat din ţară.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(195 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Consultatii medicale de calitate

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateAti fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Aveti sanse de reusita in plan profesional si in activitatile casnice. Schimbarile pe care intentionati sa le faceti pot fi bine primite daca aveti grija sa cereti si parerea celor din jur. Va sfatuim sa nu faceti exces de zel asumandu-va prea multe responsabilitati, pentru ca exista riscul sa nu le faceti fata. In a doua parte a zilei este posibil sa va intalniti cu o persoana deosebita. taur Nu este o zi prea buna pentru intalniri cu prietenii si nici pentru afaceri. Cei din jur ar putea sa nu va inteleaga corect dorinta de schimbare. In plan sentimental, este de asteptat ca lucrurile sa aiba o evolutie pozitiva.Recomandarea eastrolog.ro este sa aveti grija nu neglijati problemele profesionale.
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei este posibil sa va intalniti cu o cunostinta cu care nu v-ati vazut de mult timp si sa fiti invitat la o reuniune. In plan sentimental ar fi bine sa nu lasati neintelegerile si tensiunile sa se acumuleze. Este momentul sa fiti onest si sa recunoasteti unde ati gresit. rac Aveti posibiltatea sa faceti o schimbare benefica in relatia cu persoana iubita. In a doua parte a zilei s-ar putea sa participati la o intrunire cu persoane apropiate. Aveti grija sa nu monopolizati conversatia! Va sfatuim sa evitati discutiile in contradictoriu cu o femeie.
LEU FECIOARĂ
leu In prima parte a zilei sunteti in forma si dispus sa va asumati o serie de riscuri pentru a rezolva cateva probleme legate de camin. Partenerul de viata va sustine. Aveti posibilitatea sa incheiati contracte avantajoase si sa faceti investitii inspirate, dar eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti prudent. Este posibil sa primiti o veste buna de departe fecioara Este o zi buna pentru a face schimbari in casa. Puteti sa incepeti lucrari de reparatii, reamenajari, zugravit etc. La nevoie, puteti sa apelati la ajutorul prietenilor. S-ar putea ca o persoana mai in varsta sa va enerveze cu sugestiile sale insistente si sa ajungeti la discutii aprinse.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Ar fi bine sa nu va faceti un program strict pentru azi, fiindca este putin probabil sa il puteti respecta. Inainte de amiaza s-ar putea sa aveti de alergat pentru a rezolva o problema a partenerului de viata.Este un moment propice pentru a va ocupa de problemele financiare ale familiei. Puteti sa va bazati pe intuitie. scorpion Aveti idei ingenioase, pe care ar fi bine sa le discutati cu cei apropiati. Este o zi buna pentru a face planuri in privinta unei investitii. O ruda mai in varsta v-ar putea face o surpriza placuta, oferindu-va sprijin financiar si moral. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie partenerului de viata.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se pare ca sunteti preocupat de problemele profesionale si aveti tendinta sa neglijati relatia cu persoana iubita. Nu este o zi buna pentru afaceri, fiindca exista riscul sa suferiti o pierdere importanta. Va sfatuim sa va limitati la activitati de rutina si sa va odihniti mai mult. capricorn La locul de munca sau in afaceri, astazi nu este indicat sa va implicati in activitati importante. Va sfatuim sa amanati eventualele negocieri sau planuri de viitor privind investitiile. Ar fi bine sa petreceti seara impreuna cu partenerul de viata.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Contextul astral al zilei este favorabil Varsatorilor in plan profesional si in afaceri. In prima parte a zilei va simtiti in forma si aveti convingerea ca nimic nu va poate sta in cale. Va incurajeaza si faptul ca relatiile cu colegii sau cu partenerii de afaceri sunt foarte bune. Va sfatuim sa va pastrati realismul si sa evitati speculatiile. pesti Chiar daca aveti multe probleme de rezolvat azi, puteti fi optimist. Este de asteptat sa fiti intr-o forma excelenta si aveti sanse mari sa realizati tot ce v-ati propus. Este posibil sa intampinati dificultati in comunicarea cu colegii sau cu partenerii de afaceri, asa ca va sfatuim sa va exprimati cat mai clar si sa va asigurati ca ceilalti va inteleg corect. Acordati mai multa atentie relatiilor sentimentale!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2017
Autentificare
stiriactuale.ro