Marţi, 23 ianuarie 2018 - 10:00:07
EUR
EURO = 4.6656 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8059 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ce spitale private şi publice au fost acreditate în ultimii doi ani


1 mai 2013

Anul trecut, România era singura ţară din Uniunea Europeană care nu avea acreditat niciunul dintre cele 435 de spitale. În iulie 2012, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) a acreditat primul spital privat din ţară - Euroclinica Hospital, din Baia Mare.

 

Apoi, au urmat tot mai multe spitale, şi private şi publice, astfel încât lista a ajuns la 33 de spitale acreditate şi alte zeci care sunt înscrise pentru acreditare. În total, în procesul de acreditare au fost înscrise 459 de spitale, dintre care 74 unităţi sanitare private. Aceste spitale vor fi evaluate în funcţie de opţiunile lor pe durata primului ciclu de acreditare care durează cinci ani, respectiv 2011 - 2015. Vor fi evaluate în medie 51 de spitale pe trimestru. Care este de fapt miza acestui proces foarte anevoios?

Până în 2014 toate spitalele trebuie să treacă prin acest proces de evaluare deoarece fără aceasta spitalele nu ar mai putea primi bani de la bugetul de stat

pentru că nu s-ar mai putea încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale prestate. Mai exact, acreditarea CONAS se referă la siguranţa procedurilor medicale realizate, drepturile pacienţilor şi aspectele administrative, reflectate în sinteza a peste 1850 de indicatori şi a 11 referinţe – 5 pentru aspectele administrative, 2 privind drepturile pacienţilor şi 4 privind managementul serviciilor medicale, ponderate diferit, astfel încât accentul să fie pus pe managementul serviciilor medicale. Acreditarea se face în funcţie de o serie de  standarde si criterii pe baza cărora se va face evaluarea unităţilor spitaliceşti. Spre exemplu, un salon de spital nu are voie să aibă mai multe de şase paturi.

 

Primul ciclu de acreditare durează cinci ani şi vor fi evaluate aproximativ 51 de spitale pe trimestru. Taxa de acreditare şi reevaluare a fost stabilită anul trecut la nivelul CoNAS la 240 de lei pe pat valabil pentru un ciclu de acreditare.

 

Această acreditare este diferită de clasificarea întocmită recent de Ministerul Sănătăţii şi urmează să fie finalizată în 2015. Clasificarea a încadrat spitalele în diverse categorii, pentru a ajuta CoNAS să trimită evaluatorii potriviţi pentru acreditarea respectivei unităţi. Din cele aproape 100 de spitale private cu autorizaţie, 66 au cerut să fie clasificate de Ministerul Sănătăţii într-una dintre cele cinci clase de competenţă. Nicio unitate nu a intrat în categoria I (maximum de performanţă) şi numai una s-a clasificat la categoria a II-a cu plan de conformare -  Spitalul Clinic Pelican, din Oradea. Majoritatea covârşitoare a unităţilor private face parte din ultimele două categorii (minimum de performanţă). Doar MedLife şi Sanador din Capitală s-au remarcat prin performanţă, acestea fiind încadrate în cea de-a treia categorie.

 

Ce spitale private au fost acreditate

 

Singurul spital privat acreditat cu nivel maxim este Life Memorial Hospital, cel mai mare spital din reteaua Medlife, în cadrul căruia lucrează 500 de cadre medicale, care oferă servicii medicale integrate de spital, maternitate, hyperclinică, laborator şi farmacie.

Primul spital privat acreditat de CONAS a fost Euroclinica Hospital din Baia Mare, in luna aprilie 2012. Unitatea sanitară şi-a început activitatea în februarie 2006, fiind primul furnizor privat de servicii spitaliceşti din Maramureş. Spitalul are 22 de saloane cu 44 de paturi şi specialităţi precum neurochirurgie, chirurgie generală, medicină internă, diabet şi obstetrică ginecologie.

Centrul medical Nova Vita din Târgu Mureş, unul dintre cele mai mari spitale private din ţară, a obţinut anul acesta acreditarea din partea CONAS.

Alte spitale private acreditate până acum de CoNas sunt Spitalul Clinic "Malp" - Bacău, Spitalul Clinic "Sanador"- Bucureşti, Societatea Comercială "Che Cosmedica" - Baia Mare, Societatea Comercială "Spitalul Rocomedicor" - Constanţa, Societatea Comercială "Art Estet" -  Centrul Chirurgical "Artis 3", Cluj-Napoca, Spitalul Societatea Comercială "Asclepios" - , Constanţa.

 

Ce spitale publice au fost acreditate

 

Primele patru spitale publice din România acreditate de CoNAS au fost, în 2011,  Institutul "Matei Balş" (primul din Bucureşti), Spitalul "Grigore Alexandrescu", Spitalul Carol Davila, Spitalul Militar de Urgenţă"Constantin Papilian" din Cluj Napoca şi Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti.

Primul spital judeţean acreditat din România este cel de urgenţă, din Slobozia. Unitatea a primit certificatul de acreditare CoNAS, după ce a îndeplinit, în urma evaluării, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia este primul spital judeţean acreditat din România, dar al nouălea spital acreditat din ţară.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(195 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu fotoHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Azi este posibil sa fiti mai sensibil decat de obicei si sa nu va simtiti in cea mai buna forma intelectuala. Avand in vedere contextul astral relativ dificil, eastrolog.ro va recomanda sa amanati luarea deciziilor importante, sa nu semnati documente oficiale si sa nu faceti planuri pe termen lung. Pe tot parcursul zilei este indicat sa evitati discutarea subiectelor delicate, care ar putea sa se transforme in confruntari. taur Ar fi bine sa nu va faceti un program strict pentru azi, fiindca este posibil sa survina diverse evenimente neasteptate care va dau programul peste cap.S-ar putea sa aveti de facut cateva drumuri urgente in interes profesional sau de afaceri, care va incurca planurile de a petrece dupa-amiaza impreuna cu familia. Pentru a nu tensiona relatia cu partenerul de viata, eastrolog.ro va recomanda sa amanati orice discutie care ar putea sa degenereze in cearta si sa nu raspundeti la eventualele provocari.
GEMENI RAC
gemeni Este posibil sa nu va simtiti in cea mai buna forma fizica si intelectuala, ceea ce va indispune si va poate face sa deveniti irascibil. Va sfatuim sa nu va asumati niciun risc, fiindca este foarte posibil sa va alegeti cu pagube. Daca aveti de luat hotarari importante care nu suporta amanare, ar fi bine sa va sfatuiti cu familia. Pentru a depasi cu bine aceasta zi destul de dificila, este necesar sa va inarmati cu rabdare si sa nu actionati sub impulsul momentului. rac Contextul astral de azi nu este favorabil discutiilor si calatoriilor in interes profesional sau de afaceri. Capacitatea de concentrare si simtul practic sunt diminuate si va pot face sa luati decizii gresite. Relatiile sentimentale ar trebui sa decurga fara probleme deosebite, dar ar fi bine sa acordati mai multa atentie partenerului de viata. Pentru a evita neintelegerile, va sfatuim sa fiti foarte atent cum va exprimati.
LEU FECIOARĂ
leu In prima parte a zilei este de asteptat sa va simtiti plin de energie si sa aveti idei ingenioase. Aveti posibilitatea sa va afirmati in plan social. Entuziasmul va poate face sa actionati impulsiv, depasind anumite limite si riscand sa va treziti in situatii neplacute. Prin urmare, astazi ar fi bine sa evitati discutiile in contradictoriu. Dupa-amiaza este posibil sa va confruntati cu o problema sentimentala mai veche, pe care ati crezut-o rezolvata, dar care revine in actualitate. fecioara In prima parte a zilei este posibil sa fiti indispus si chiar sa deveniti irascibil. Va sugeram sa amanati abordarea chestiunilor dificile, care necesita rabdare si tact. La locul de munca sau in afaceri, daca ideile dumneavoastra originale nu sunt apreciate asa cum v-ati asteptat, ar fi bine sa nu insistati. In familie va puteti astepta la armonie si buna intelegere.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In contextul astral dificil de azi, este posibil sa resimtiti o stare de inibitie si sa aveti tendinta de a va izola. Capacitatea de comunicare ar putea fi de asemenea redusa, sporind riscul de neintelegeri cu cei din jur. Este posibil sa fiti indispus din cauza ca aveti impresia ca partenerul de viata va neglijeaza. Azi nu este indicat sa provocati o discutie pe acest subiect. Va sfatuim sa aveti rabdare cateva zile. Este un moment bun pentru autoanaliza si pentru a incerca sa intelegeti ce anume va nemultumeste in relatiile cu cei din jur. scorpion S-ar putea sa va simtiti obosit dupa o perioada de munca intensa si sa deveniti irascibil, riscand sa va certati chiar si cu cei dragi. Nu este exclus sa resimtiti si o anumita frustrare, din cauza ca relatiile sentimentale nu decurg asa cum v-ati dori. Ar fi bine sa va sfatuiti cu o persoana apropiata, de incredere.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti indispus din cauza neintelegerilor cu un coleg de serviciu sau cu un partener de afaceri. Daca va ganditi sa provocati o discutie serioasa, ar fi bine sa mai asteptati cateva zile. Spre seara, sunt sanse sa va regasiti buna dispozitie in mijlocul celor dragi. capricorn Inainte de amiaza este posibil sa fiti putin confuz, ceea ce ar putea sa va afecteze atat relatiile sociale, cat si cele sentimentale. Azi nu este indicat sa va lansati in proiecte noi, chiar daca vi se pare ca sunt usor de rezolvat. In a doua parte a zilei, relatiile cu persoana iubita ar trebui sa fie foarte bune si sa va ridice moralul.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Este posibil sa aveti o zi tensionata din cauza unor divergente cu partenerul de viata. Va recomandam sa amanati deciziile importante, pentru ca este posibil sa fiti confuz si sa nu va puteti concentra. Un moment de relaxare v-ar ajuta sa va puneti ordine in idei. Ar fi bine sa fiti mai atent cu persoanele varstnice din familie pesti Este posibil sa resimtiti o stare de iritare si sa aveti tendinta de critica pe toata lumea. Daca vreti sa nu stricati relatiile cu cei din jur, ar fi bine sa fiti cat mai diplomat si sa nu va grabiti sa faceti afirmatii pe care le-ati putea regreta mai tarziu.Azi este de preferat sa nu incheiati niciun fel de contract sau tranzactie, fiindca exista riscul sa va scape detalii importante si sa iesiti in pierdere. Va recomandam sa fiti mai atent la problemele partenerului de viata.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 ianuarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro