Vineri, 29 martie 2024 - 9:30:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La Predeal, centru de agrement şi SPA, făcut din bani europeni


11 mai 2013

Peste doi ani, în zona Cioplea din Predeal, va fi inaugurat un centru de agrement şi SPA realizat cu bani europeni. Va avea saune, baie cu aburi, grotă de gheaţă, o piscină pentru înot şi un aquapark.

Începând din vara lui 2015 turiştii care ajung în Predeal se vor putea relaxa într-un centru de agrement şi SPA realizat  Primăria Predeal cu bani europeni. Municipalitatea a lansat săptămana aceasta un anunţ de intenţie pentru participarea la licitaţia privind construcţia centrului, un proiect estimat la 7,4 milioane de euro fără TVA, din care 20,15 milioane de lei vor fi asiguraţi din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, Domeniul Major de Intervenţie 1.1-Poli de creştere. Lucrările de construcţie ar trebui să înceapă în luna septembrie a acestui an, centrul urmând să fie dat în fucnţie în iunie 2015.

 

Cum va arăta centrul

 

Centrul de agrement va fi construit în zona Cioplea din Predeal, pe strada Libertăţii şi va avea o suprafaţă construită de peste 3.000 de mp şi o suprafaţă desfăşurată de peste 5.700 de mp. La parter, construcţia va fi dotată cu saune, spaţii de relaxare, baie cu aburi, grotă de gheaţă, o piscină pentru înot şi un aquapark, în timp ce la demisol turiştii vor avea acces la  trei terenuri de squash. La etajul centrului spa se vor crea spaţii de relaxare tip seră cu solar, sală de fitness, de forţă, spinning, sală cardio şi sală de aerobic. ”Turismul este un factor stimulator pentru economia locală din oraş şi generează un mare număr din locurile de muncă din Predeal, şi nu numai. Datorită condiţiilor de mediu, cea mai dezvoltată formă de turism din staţiunea Predeal este turismul pentru practicarea sporturilor de iarnă. Este însă necesară diminuarea sezonalităţii turistice prin dezvoltarea şi a altor forme de turism practicabile, motiv pentru care dorim să investim în acest centru”, a declarat Liviu Cocoş, primarul oraşului Predeal cu ocazia anunţării acestui proiect.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro