Joi, 28 martie 2024 - 2:52:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Harta mallurilor care apar în România


27 mai 2013

Chiar dacă pe timp de criză numărul centrelor comerciale noi livrate a fost relativ mic, chiar şi în Capitală, investitorii cu bani au plan proiecte de malluri pentru mai multe oraşe din ţară.

Nivelul livrărilor din 2012 a fost de doar 6% (150.000 de metri pătraţi) din stocul modern de centre comerciale, o cifră de patru ori mai mică decât cea înregistrată în 2008 (circa 670.000 metri pătraţi). 

 

Galaţi Shopping City

 

În luna noiembrie a anului trecut, NEPI anunţa achiziţia unui teren de 12.700 mp la Galaţi. „Grupul a achiziţionat terenul pentru a dezvolta un centru de retail ancorat de un hipermarket şi mai multe branduri internaţioanle. Datorită cererii puternice din partea chiriaşilor, grupul inteţionează să dezvolte un centru comercial în această locatie. Procesul de obţinere a autorizaţiilor decurge conform planului. Lucrările de construcţie pentru prima faze, de aproximativ 30.000 mp vor începe după obţinerea autorizaţiei de construcţie", se arată în raportul financiar din luna februarie a acestui an.

 

Târgu Jiu

 

De departe cel mai activ investitori imobiliar este fondul de investiţii sud-african NEPI. Într-o informare remisă Bursei de Valori Bucureşti, fondul a anunţat în luna aprilie a acestui an că a asigurat achiziţionarea mai multor loturi de teren învecinate de aproape 4 hectare la Târgu Jiu, unde vrea să dezvolte un centru comercial, ancorat de chiriaşi de talie internaţională.

 

Vaslui, Alexandria, Sighişoara şi Sfântu Gheorghe

 

Tot NEPI va construi cel puţin patru strip-malluri, cu suprafeţe închiriabile mai mici în oraşe precum Vaslui, Sighişoara, Alexandria şi Sfântu Gheorghe. Anul trecut, NEPI a cumpărat două terenuri în Alexandria şi Sfântu Gheorge, în apropierea supermarketurilor Kaufland, iar anul acesta a mai cumpărat două terenuri la Vaslui şi Sighişoara. Strip-mallurile care vor fi construite în apropierea unităţilor Kaufland vor avea suprafeţe închiriabile cuprinse între 2.300 şi 2.800 mp.

 

Braşov

 

Braşov Shopping City

 

În 2012, NEPI a finalizat achiziţia şi leaseback-ul unei construcţii de retail (incluzând un teren adiţional) de la Mobexpert. Proprietăţile achiziţionate sunt adiacente strip mall-ului dezvoltat de grup în 2011 şi hipermarketului Carrefourd în Braşov. Achiziţia s-a făcut cu intenţia de a combina şi dezvolta proprietăţile într-un centru regional. Iniţial, NEPI şi Carrefour doreau să dezvolte la Braşov până la 57.000 mp de suprafaţă închiriabilă, dar apoi au decis să mărească suprafaţa planificată a mallului. În acest scop, se poartă negocieri pentru achiziţia unui teren de 7.000 mp adiacent proprietăţilor NEPI. Mallul regional extins va avea aproximativ 65.000 mp suprafaţă închiriabilă şi va fi integrat cu 13.200 mp de retail aflaţi în vecinătate. Finalizarea proiectului este planificată pentru 2014.

 

Coresi Shopping City

 

Immochan, divizia de imobiliare din cadrul Auchan, a obţinut autorizaţia de construcţie pentru mallul de la Braşov, anunţat anul trecut.

 

Korona Mall

 

Acest proiect de mall a fot anunţat încă dinainte de criză şi îngheţat. Până în octombrie anul trecut, când dezvoltatorul a anunţat şi primul chiriaş. Lucrările de construcţie ar putea fi demarate anul acesta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro