Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:11:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fumătorii fac gaură în bugetul angajatorilor


5 iunie 2013

Anual, un fumător îl costă pe un angajator, în medie, cu aproximativ 6.000 de dolari mai mult decât un nefumător, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Ohio, Statele Unite.

 

Aceste costuri variază între 2.885 de dolari şi peste 10.125 de dolari, în funcţie de sectorul de activitate şi ce poziţie ocupă respectivul fumător.

 

Cele mai costisitoare pentru angajatori sunt pauzele de ţigară, care reprezintă o pierdere medie anuală de peste 3.000 de dolari pentru fiecare fumător. De asemenea, prezenţa de formă a angajatului fumător, cu o productivitate scăzută din cauza dependenţei de nicotină, provoacă o pierdere de 462 dolari.

 

Acest studiu a fost publicat în revista Tobacco Control, care face parte din grupul British Medical Journal.

 

Mai mult companii americane au luat decizia de a le impune fumătorilor să cotizeze mai mult la fondul de sănătate, altele refuză să-i angajeze pe cei care sunt dependenţi de tutun, iar unele pur şi simplu îi concediază pe cei care au promis că se lasă şi nu au reuşit acest lucru după o anumită perioadă.

 

Doar în Statele Unite, fumătorii reprezintă aproape o cincime din populaţia adultă, iar consumul de tutun este responsabil de moartea a 443.000 de persoane în fiecare an, mai arată studiul.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro