Vineri, 29 martie 2024 - 4:14:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Philips Morris încearcă să creeze comunităţi de fumători


12 iunie 2013

Producătorii de ţigarete reacţionează la propunerile restrictive ce vizează fumatul. Au introdus în pachete mesaje care îi încurajează pe fumători să militeze pentru dreptul lor de a fuma.

Ameninţaţi de noi regulamente ale Comisie Europene, printre care şi aceea de a se interzice plasarea brandurilor pe pachetele de ţăgări, producătorii încearcă prin tot felul de campanii să-şi menţină clienţii. Este şi cazul Philip Morris, producătorul brandurilor Malboro, Virginia sau Chesterfield, care a lansat recent o campanie de marketing prin care încearcă să îi determine pe consumatori să lupte împotriva “pachetelor albe”.  Astfel, fumătorii de Malboro din Marea Britanie găsesc de ceva vreme în pachetele lor de ţigări mesaje prin care sunt invitaţi să viziteze un site descris ca locul de întâlnire virtuală a comunităţii de fumători din Marea Britanie, potrivit The Guardian. „Ambalajul alb este una dintre cele mai recente propuneri care vizează fumătorii. Şi alte propuneri excesive au fost sugerate.Află mai multe despre acest subiect şi spune Guvernului să se oprească, alăturându-te comunităţii noastre”, este unul dintre mesajele transmise de Philip Morris consumatorilor.

 

Campania producătorului de ţigarete este realizată cu ajutorul Democracy Data & Communications (DDC) Advocacy, una dintre cele mai importate firme de lobby din SUA.

 

Campania celor de la Philip Morris se va desfăşura pe parcursul primei jumătăţi a acestei luni şi sugerează teama producătorului că propunerea de a interzice afişarea brandului pe pachetele de ţigări va deveni realitate. „Fumătorii şi vânzătorii de ţigarete din UK se supun unor reguli extrem de structe şi plătesc printre cele mai mari taxe din UE, dar nu ştiu exact care vor fi regulile decât atunci când vor fi adoptate. Consumatorii şi retailerii ne spun că ar dori să primească mai multe informaţii despre propunerile guvernului care vor avea un impact direct asupra lor, aşa că am  lansat site-ul Know More. Site-ul se concentrează pe acele aspecte care îi pot afecta pe fumători şi retaileri acum şi în viitor”, a declarat un purtător de cuvânt al Philip Morris.

 

Pe de altă parte, asociaţiile  implicate în campaniile anti-fumat  spun că măsurile luate de producătorii de ţigarete denotă doar neîncrederea acestora. „Industria se confruntă cu aceleaşi  vechi probleme pe care pur şi simplu nu le pot rezolva. Pe cine ar putea găsi să vorbească pozitiv despre o industrie care omoară jumătate din proprii utilizatori?”, a declarat Martin Dockrell, director în cadrul unei asociaţii ce militează împotriva fumatului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro