Joi, 25 aprilie 2024 - 7:09:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Uniunea Europeană elimină taxele de roaming din iulie 2014


15 iunie 2013

Abonaţii operatorilor de telefonie mobilă vor avea aceleaşi tarife pentru convorbiri, indiferent în ce ţară a Uniunii Europene se află.

 

Uniunea Europeană se pregăteşte să voteze asupra unor modificări majore în industria telecomunicaţiilor. Taxele de roaming pentru convorbiri, SMS-uri şi acces la Internet ar putea sa fie abolite cu totul, în cele 27 de state membre. Obiectivul final este crearea unei pieţe singulare de telecom în Europa.

 

Proiectul a fost votat joi, pentru a putea fi aprobat până la alegerile europene din mai 2014 şi apoi aplicat până din iulie 2014.

"Au căzut de acord că anul viitor trebuie să scăpăm de aceste taxe", a declarat o sursă din Brussels pentru The Telegraph.

Operatorii de telefonie mobilă au de pierdut, însă europarlamentarii argumentează că în cele din urmă va fi spre beneficiul lor această schimbare, din moment ce abonaţii îşi vor folosi mai mult mobilele în străinătate, mai ales pentru a sta pe Internet, ceea ce se evita până acum datorită facturilor prea mari care-ţi ajung acasă dupa ce te-ai întors din vacanţă.

"Există în jur de 100 de operatori în Europa şi doar patru în SUA. Nu este sustenabil dacă vrem să investim într-o singură piaţă. Europa are mai puţine reţele 4G decât Africa în momentul de faţă. Obiectivul nu este consolidarea, ci unificarea pieţii. Dacă asta înseamnă că vom avea mai puţini operatori dar mai puternici, este recomandabil", a continuat sursa.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro