Joi, 28 martie 2024 - 5:39:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sprijin pentru IMM-urile care angajează tineri


20 iulie 2013

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat că întreprinderile mici şi mijlocii care angajează tineri pot accesa bani de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).
Instituţia va acorda, la nivel european, credite în valoare de 6 miliarde de euro pentru sprijinirea IMM-urilor.
"Recomandarea mea este ca întreprinderile mici şi mijlocii să facă demersurile necesare pentru ca de la data de 1 ianuarie 2014 să poată accesa aceste fonduri. Vorbim de o sumă de 6 miliarde de euro, pe care BEI o va acorda, la nivel european, IMM-urilor care angajează tineri", a spus Mariana Câmpeanu, citată de agerpres.ro.
De asemenea, ministrul a mai spus că alte 6 miliarde de euro vor fi alocate, în Uniunea Europeană, ca garanţii pentru tineri. O parte din banii alocaţi de UE vor putea fi accesaţi prin proiecte POSDRU.
Pe de altă parte, Câmpeanu a menţionat că România nu se confruntă încă cu o problemă majoră în ceea ce priveşte şomajul în rândul tinerilor, însă există unele regiuni din ţară în care şomajul în rândul acestei categorii de vârstă este foarte ridicat.
Potrivit ultimelor date ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) un număr de 3.970 de proaspăt absolvenţi de studii erau înregistraţi ca şomeri, în luna iunie.
Dintre aceştia, 177 de absolvenţi figurau ca şomeri indemnizaţi.
Datele statistice ale ANOFM mai arată că în primele cinci luni ale anului, prin subvenţionarea angajatorilor care încadrează absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, s-a realizat încadrarea a 1.609 persoane.
De asemenea, prin acordarea de prime de încadrare absolvenţilor de învăţământ, s-a realizat angajarea a 1.586 persoane.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), rata şomajului a fost în mai de 7,5%, numărul total al şomerilor ajungând la 720.000.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro