Vineri, 29 martie 2024 - 7:05:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Afacere online de un milion de euro anual


22 iulie 2013

O florărie online, deschisă în 2010, ajunge anul acesta la 1 milion de euro cifră de afaceri. Pare puţin pentru un lider, însă în contextul în care întreaga piaţă este de 100 de milioane, iar 5% vine din online, afacerea are foarte mult potenţial.Atât de mult încât 2 fonduri de investiţii au sărit deja cu propuneri de achiziţie pentru Floria, însă proprietarul, Mugur Frunzetti (37 de ani), nu este încă interesat de un exit. Ba mai mult, şi-a pregătit o strategie de dezvoltare pentru următorii 3 ani care va permite extinderea brandului şi în alte direcţii, atât în mediul online cât şi cel offline.

De menţionat că tânărul om de afaceri a avut câteva exituri în întreaga sa carieră antreprenorială. A renunţat la partea sa într-o companie de brokeraj în asigurări, respectiv un magazin online de IT& C (Marketonline). Pe acesta din urmă, a încasat jumătate de milion de euro, bani care au fost folosiţi, printre altele, la punerea pe picioare a florăriei online.

Investiţia iniţială în Floria a fost de 30.000 de euro, sumă suplimentată până la 50.000 de euro, însă în doi ani a ajuns liderul pieţei. ”Nu este un business în care primeşti şi o a doua şansă, aşa că am vrut să vindem flori la un preţ corect, dar în acelaşi timp clientul să primească şi servicii corecte”, spune Mugur Frunzetti, menţionând că, tocmai pentru a-şi respecta aceste principii, chiar dacă în zilele speciale cererile abundă, Floria nu va prelua mai mult de 1.000 de comenzi atunci.

Deşi a avut experienţa unui alt business online, antreprenorul spune că este o diferenţă majoră între o afacere pe zona de IT şi o alta pe nişa florilor. ”1.000 de buchete de flori ocupă spaţiul în care s-ar putea depozita 10.000 de laptopuri. Mai mult, este de 3 ori mai scump să livrezi un buchet de flori decât un calculator”, spune acesta, menţionând că regula sa de bază este ca de la sediul florăriei, curierul să nu plece către clienţi cu mai mult de 5 buchete deodată, tocmai pentru a face livrările în timpul pe care şi l-a asumat, adică 2 ore.

Vizitaţi florăria online: http://floria.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro