Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:11:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


UE dă 5 miliarde de euro pentru cercetarea în agricultură


27 iulie 2013

În perioada 2014 -2020, Uniunea Europeană va aloca suma de cinci miliarde de euro pentru cercetare în agricultură pentru toate ţările membre. Speciliştii români vor intra într-o competiţie dură cu toţi colegii lor din Uniune pentru accesarea acestor bani.

„Accesarea fondurilor se va face exclusiv prin intermediul grupurilor operaţionale, adică entităţi formate din fermieri, cercetători, consultanţi, ONG-uri şi întreprinderi din sectorul agroalimenatar. Fermierii spun ce nevoi au pentru a-şi eficientiza la maximum activitatea, iar cercetătorii vor găsi soluţiile tehnice. Finanţările se vor face pe acele proiecte care duc la creşterea productivităţii, implicit a calităţii produselor provenite din ferme”, a declarat prof. Dr. Horia Grosu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală Baloteşti.

Menţionăm că este pentru prima dată când Uniunea Europeană alocă fonduri pentru acest domeniu, în contextul priorităţilor UE pentru dezvoltarea rurală.

Plăţile se vor face începând cu 1 ianuarie 2014, ca atare, România are la dispoziţie doar şase luni pentru a realiza parteneriatele dintre cercetători şi fermierii, în condiţiile în care în Occident acestea există demult.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro