Marţi, 23 aprilie 2024 - 9:34:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scumpire cu 23% la transportul electricităţii pe magistralele naţionale


11 august 2013

Transelectrica, operatorul transportului curentului electric pe magistralele naţionale, a obţinut o scumpire de 23%, faţă de ianuarie 2013, pentru „serviciile de sistem“, de la Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), potrivit unui raport trimis la Bursă. Deocamdată, scumpirea nu se reflectă în preţurile plătite de populaţie, care sunt reglementate.

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRFE) a aprobat noile tarife de care depinde profitabilitatea companiei Transelectrica (TEL), operatoarea magistralelor naţionale de transport al electricităţii.

Tariful pentru serviciile tehnologice de sistem perceput de Transelectrica de la distribuitorii de electricitate a crescut cu 25%, până la 12,28 lei / MWh. Celelalte tarife au rămas nemodificate, ceea ce a condus la o scumpire medie cu 23%, până la 13,42 lei / MWh.

Deocamdată, scumpirea nu se reflectă în preţurile plătite de populaţie, care sunt reglementate. Tarifele plătite de companii, însă, depind de preţurile stabilite de piaţă.

„Majorarea tarifului pentru serviciile de sistem tehnologice împreună cu rezultatele obţinute în trimestrul I 2013 creează premisele de echilibrare a cheltuielilor şi veniturilor aferente acestei activităţi non-profit“, se spune în raportul trimis la Bursă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro