Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:59:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Stagii de 1.000 de euro pe lună la Comisia Europeană


16 august 2013

Comisia Europeană (CE) caută tineri absolvenţi pe care să îi pregătească în administraţie şi nu numai. Cursurile încep pe 1 octombrie, iar stagiarii primesc alocaţii de 1.000 de euro pe lună.

CE organizează de două ori pe an stagii de formare care durează între 3 şi 5 luni, pentru tineri absolvenţi universitari sau pentru cei care în cadrul procesului de învăţare pe durata vieţii, au obţinut recent o diplomă universitară şi sunt la începutul unei noi cariere profesionale.

Perioadele de stagiu încep pe 1 martie şi 1 octombrie, în fiecare an, iar obiectivele cursurilor stabilite astfel încât să permită stagiarilor să cunoască funcţionarea departamentelor/serviciilor Comisiei Europene, să dobândească experienţa personală prin intermediul contactelor ce se stabilesc la locul de muncă, să îşi extindă şi sa îşi pună în practică cunostintele dobândite în timpul studiilor şi mai ales în domeniile lor de competenţă.

Întâietate au stagiarii sunt selectaţi dintre candidaţii care provin din statele membre ale Comunităţilor Europene şi apoi cei care provin din ţări candidate care beneficiază de o strategie de pre-aderare. astfel, se acceptă un număr limitat de stagiari dintre cetăţenii statelor nemembre.

Pentru a aplica, trebuie să fi incheiat primul ciclu al unui curs de invaţământ superior (curs universitar) şi sa fi obţinut o diplomă sau echivalentul ei până la data limita de înscriere, să nu mai fi facut un stagiu (traineeship) într-o altă instituţie/organism al Uniunii Europene, să cunoaşteţi foarte bine limba engleză, franceza sau germana. Daca aveţi cetăţenia unui stat membru UE trebuie să cunoşti foarte bine o a doua limbă comunitară.

Stagiarul va primi o alocaţie, care este în prezent de 1.000 Euro/luna, însă se decontează toate cheltuielile de transport, precum şi asigurarea de sănătate. Stagiarii cu dizabilitati pot primi un supliment.

Pentru depunerea candidaturii trebuie să completaţi si sa trimiteţi online formularul de inscriere cu confirmare de primire, de preferat.

La 1 ianuarie 2013, aproximativ 1.100 de români lucrau în cadrul Comisiei Europene, reprezentând 3,3% din totalul celor peste 33.000 de funcţionari, agenţi contractuali, agenţi temporali şi consilieri. Din cei 813 români care ocupă posturi de funcţionari permanenţi sau temporari în cadrul CE, 603 sunt femei (74% din total) şi doar 210 bărbaţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro