Marţi, 27 iunie 2017 - 6:48:38
EUR
EURO = 4.563 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 4.0522 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ambalajul care păstrează intacte proprietăţile alimentelor


2 septembrie 2013

Orice producător de alimente perisabile ştie că, printre ambalaje, sticla protejează cel mai bine alimentele şi băuturile, mult mai bine decât plasticul din binecunoscutele PET-uri. Ambalajul de sticlă păstrează vitaminele, protejează gustul iniţial, efervescenţa, prospeţimea, este o barieră naturală împotriva bacteriilor şi previne deteriorarea conţinutului ce s-ar putea datora schimbărilor de temperatură. Sticla de culoare verde şi maro protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete. În plus, sticla nu se descompune în compuşi toxici, se curăţă şi se sterilizează uşor. Ambalajul din sticlă nu reacţionează cu alimentele şi băuturile pe care le protejează şi nu produce nicio influenţă chimică asupra acestora.

Ce este biofotonica?

Ştiinţa a împins şi mai departe beneficiile acestui tip de recipient, prin inovarea de către firma olandeză MIRON MIRON Violetglass B.V. a unui tip special de sticlă violet care protejează inclusiv calităţile bioenergetice ale alimentelor. Inovaţia a fost posibilă datorită unei ştiinţe numită „Biofotonică”, definită ca atare relativ recent, însă cu rădăcini în studii ştiinţifice care datează de la începutul secolului trecut. Termenul de „biofotonică” provine din cuvintele greceşti „bios” – viaţă şi ”phos” – lumină. Ramura ştiinţifică definită de el răspunde la provocări de natură medicală şi umană prin utilizarea luminii, folosind metode ce ţin de microscopie, spectroscopie şi utilizarea laserului pentru a explica procesele biologice la nivel celular. Principalul scop al cercetării biofotonice este aplicarea caracteristicilor luminii în industria alimentară, farmaceutică, în biotehnologie şi medicină

La baza sa stă conceptul de „biofotoni”, aşa-numita „lumină din celule”. În 1983, doi cercetători – Walter Nagl (expert în biologie celulară) şi Fritz Popp (expert în biofizică) – au produs un model electromagnetic de diferenţiere celulară bazat pe teoria conform căreia celulele emit o radiaţie luminoasă foarte slabă, demonstrată încă din anii 1950 de italianul Colli.

Conceptul a fost coroborat de către faimosul fizician austriac Erwin Schrödinger cu un alt experiment, datând din anii 1920, când Alexander G. Gurwitch a descoperit că celulele de ceapă ar putea emite o radiaţie luminoasă infinitesimală la divizare şi a postulat că organismele vii comunică prin intermediul luminii.

Centrul de Biofotonică înfiinţat la Neuss, în Germania, în cooperare cu cercetători italieni, a dovedit că distribuţia spectrală a emisiei de biofotoni după iradierea cu laser ultraviolet produce excitare vizibilă maximă în banda de frecvenţă 500 – 600 nm, confirmând descoperirea anterioară a lui Popp despre diferenţele de radiaţie în cazul celulelor normale şi bolnave. În prezent, Centrul cooperează cu un colectiv de la Spitalul Universitar din Lausanne, Elveţia, pentru a studia modul concret în care lumina este captată de celule şi utilizată în reacţiile biochimice interne, prin intermediul binecunoscutului ADN.

De altfel, conceptul în sine este binecunoscut tuturor, deşi mai puţin conştientizat. Încă din anii ’90, dermatologul american Barbara Gilchrest a pus în evidenţă că stimularea luminoasă a ADN-ului poate activa sinteza unor substanţe în celulele corpului uman, cum ar fi melanina, pigmentul responsabil de colorarea pielii – bronzare – iar avertismentele medicilor privind efectele nocive ale expunerii la lumină puternică nu mai sunt demult o noutate. Deci, ca orice formă de energie, şi radiaţia luminoasă poate avea efecte benefice sau nocive asupra organismului uman, în funcţie de cum e folosită.

De asemenea, iarăşi este foarte cunoscută influenţa luminii asupra proprietăţilor alimentelor. Acesta este şi motivul pentru care, înainte de apariţia omniprezentelor PET-uri, unele lichide alimentare (ulei, bere, vin etc.) se vindeau în sticle colorate, nu incolore. Cei mai în vârstă îşi amintesc, de exemplu, berea şi uleiul vândute în sticle verzi sau brune, tocmai pentru a filtra acele componente ale luminii albe care puteau altera conţinutul.

Firma olandeză MIRON a conceput un tip de sticlă care acţionează ca un filtru natural, permiţând trecerea doar a acelor componente ale luminii solare care protejează şi îmbunătăţesc calităţile substanţelor fotosensibile.

După cum sugerează chiar numele său, produsul ‘Miron Violet glass’ blochează complet spectrul vizibil, cu excepţia luminii violete. În acelaşi timp, el permite trecerea parţială a radiaţiilor UV şi IR, cu scopul de a creşte durabilitatea şi potenţa produselor.

Pentru a evidenţia aceste avantaje, au fost realizate o serie de teste, unele în cooperare cu instituţii ştiinţifice, care au confirmat atât proprietăţile sticlei respective, cât şi funcţionalitatea principiilor enunţate de biofotonică.

Unul dintre aceste experimente este stocarea în recipiente diferite. Vasele de sticlă opacă, albă, verde şi maro sunt permeabile la lumina vizibilă din spectrul solar şi nu protejează suficient alimentele contra alterării cauzată de lumină.

Mai multe tipuri de substanţe vegetale au fost păstrate timp de 3 luni în diferite ambalaje de sticlă (incoloră, maro şi violet), iar în anumite momente au fost scoase şi lăsate în lumină solară directă. După două luni, modificările proprietăţilor vizibile au fost măsurate atât ca aspect, cât şi ca miros. Imaginea alăturată demonstrează că grăunţele de arpagic păstrate în borcanul de sticlă violet nu s-au decolorat, iar voluntarii care au testat produsul au confirmat că acesta şi-a păstrat un miros mai proaspăt şi mai puternic decât celelalte mostre.

O altă cercetare,  a profesorului F. A. Popp şi a doctorului H. Niggli, dovedeşte că energia solară din alimente este esenţială pentru sănătate.

Energia solară pătrunde în celulele noastre sub forma biofotonilor, cele mai mici unităţi de măsură fizice ale luminii. Biofotonii furnizează informaţii importante despre procesul de viaţă complex din organismele noastre, şi, în acelaşi timp, furnizează o energie puternică de reglare şi de echilibrare a organismului.

Datele doctorului H. Niggli arată că aceşti biofotoni sunt extrem de sensibili, reducându-se în mod considerabil în cazul ambalajului convenţional, cum ar fi sticla maro, verde, albastră, folia de aluminiu, plasticul şi alte recipiente sintetice. Or, sticla violet menţine şi chiar îmbunătăţeşte bio-energia alimentelor şi a altor substanţe sensibile la lumină, pentru o perioadă lungă de timp.

 

Egiptenii antici cunoşteau proprietăţile sticlei violet

 

Întorcându-ne înapoi în istoria omenirii, constatăm că sticla de culoare violet a fost utilizată de către egiptenii antici. Este interesant faptul că egiptenii foloseau borcane violet sau aurii pentru a conserva şi proteja cele mai preţioase substanţe (preluate din natură) în vederea unei depozitări pe termen lung.

Încă de la începutul producţiei de sticlă (aproximativ anul 3500 î. Hr.), recipientele de culoare violet sau cele aurii au fost utilizate pentru a conserva salvii preţioase, uleiuri, esenţe sau medicamente alternative. Până la începutul secolului 20, acest tip de sticlă putea fi întâlnit la unii doctori şi farmacişti, care îşi depozitau remediile în sticle sau borcane din sticlă violet, realizate manual.

Din 1995, odată cu cercetările mai amănunţite ale oamenilor de ştiinţă, a început primul proces mai amplu de producţie mecanică a sticlei violete. Experimentele realizate au demonstrat în mod clar cât de important este să depozitezi substanţele sensibile la lumină în acest tip de sticle, în special în domenii precum homeopatie, remedii florale, tincturi, esenţe, suplimente alimentare cu un conţinut energetic mare şi uleiuri esenţiale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(141 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate



Ati fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:





















































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto



Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Dimineata este posibil sa fiti apatic si sa nu va puteti concentra. Va sfatuim sa nu va asumati niciun risc in afaceri. Daca aveti ocazia sa mergeti intr-o vizita, nu stati pe ganduri! taur Starea de confuzie va poate afecta relatiile cu cei din jur si chiar situatia financiara. Va sfatuim sa nu va implicati in afaceri, chiar daca vi se pare ca puteti da lovitura. Dupa-amiaza va revine cheful de viata si reusiti sa comunicati mult mai bine. Pe plan sentimental, traversati o perioada favorabila.
GEMENI RAC
gemeni Un barbat mai varstnic v-ar putea propune sa va asociati intr-o afacere. Va sfatuim sa nu hotarati nimic fara sa va consultati cu partenerul de viata. Se pare ca nu stati prea bine cu banii, insa relatiile cu persoana iubita sunt bune. Aveti toate sansele sa petreceti o seara romantica. rac Se pare ca nu sunteti in cea mai buna forma fizica si intelectuala si ca resimtiti o stare de indispozitie si o capacitate redusa de concentrare. Astazi este recomandat sa evitati intalnirile de afaceri si cu prietenii. Altfel, riscati fie sa pierdeti bani, fie sa va certati cu un prieten bun. Acordati mai multa atentie copiilor sau fratilor mai mici!
LEU FECIOARĂ
leu Se pare ca azi sunteti cu capul in nori. Va recomandam sa amanati intalnirile de afaceri. Chiar daca nu aveti chef de vorba, ar fi bine sa nu refuzati comunicarea cu cei din jur. Acordati mai multa atentie persoanei iubite! fecioara Dimineata, s-ar putea sa va treziti cam indispus si sa aveti dificultati de concentrare. Este recomandabil sa nu incepeti activitati pe care nu sunteti sigur ca le puteti duce pana la capat. Seara primiti oaspeti dragi.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In prima parte a zilei sunteti cam distrat si comunicati mai greu. Intuitia nu va ajuta prea mult, asa ca va sfatuim sa acceptati ajutorul prietenilor si al familiei. Limitati-va la activitati de rutina! scorpion Va merge foarte bine pe plan sentimental. Este posibil chiar sa fiti dispus sa faceti o declaratie de dragoste. Nu va implicati in afaceri! Sansele de reusita sunt mici astazi. Va recomandam sa fiti cat se poate de corect si sa respectati legea cu strictete.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Dimineata sunteti indispus si nimeni nu va poate intra in voie. Familia nu este de acord sa renuntati la o calatorie. Va sfatuim sa ii ascultati si pe ceilalti si sa cautati o solutie de compromis. Incercati sa va mai si relaxati! capricorn Daca nu va odihniti mai mult, exista riscul sa aveti probleme de sanatate. O discutie in contradictoriu cu o persoana mai varstnica v-ar putea pune pe ganduri. Va sfatuim sa fiti calm si prudent, ca sa evitati un scandal.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Aveti tendinta sa va supraestimati puterile. Nu fiti incapatanat si nu fortati lucrurile! Daca nu va temperati orgoliul, riscati sa va certati cu prietenii si cu familia. Acordati mai mult timp odihnei! pesti Dimineata este posibil sa primiti o suma relativ mare de bani si sa va faceti planuri indraznete. Va sfatuim sa nu va pripiti. Ar fi bine sa va sfatuiti cu partenerul de viata. Astazi va completati foarte bine. Abtineti-va de la excese!
Sursa: www.eastrolog.ro



ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 27 iunie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro