Miercuri, 24 ianuarie 2018 - 7:12:53
EUR
EURO = 4.6656 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8059 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ambalajul care păstrează intacte proprietăţile alimentelor


2 septembrie 2013

Orice producător de alimente perisabile ştie că, printre ambalaje, sticla protejează cel mai bine alimentele şi băuturile, mult mai bine decât plasticul din binecunoscutele PET-uri. Ambalajul de sticlă păstrează vitaminele, protejează gustul iniţial, efervescenţa, prospeţimea, este o barieră naturală împotriva bacteriilor şi previne deteriorarea conţinutului ce s-ar putea datora schimbărilor de temperatură. Sticla de culoare verde şi maro protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete. În plus, sticla nu se descompune în compuşi toxici, se curăţă şi se sterilizează uşor. Ambalajul din sticlă nu reacţionează cu alimentele şi băuturile pe care le protejează şi nu produce nicio influenţă chimică asupra acestora.

Ce este biofotonica?

Ştiinţa a împins şi mai departe beneficiile acestui tip de recipient, prin inovarea de către firma olandeză MIRON MIRON Violetglass B.V. a unui tip special de sticlă violet care protejează inclusiv calităţile bioenergetice ale alimentelor. Inovaţia a fost posibilă datorită unei ştiinţe numită „Biofotonică”, definită ca atare relativ recent, însă cu rădăcini în studii ştiinţifice care datează de la începutul secolului trecut. Termenul de „biofotonică” provine din cuvintele greceşti „bios” – viaţă şi ”phos” – lumină. Ramura ştiinţifică definită de el răspunde la provocări de natură medicală şi umană prin utilizarea luminii, folosind metode ce ţin de microscopie, spectroscopie şi utilizarea laserului pentru a explica procesele biologice la nivel celular. Principalul scop al cercetării biofotonice este aplicarea caracteristicilor luminii în industria alimentară, farmaceutică, în biotehnologie şi medicină

La baza sa stă conceptul de „biofotoni”, aşa-numita „lumină din celule”. În 1983, doi cercetători – Walter Nagl (expert în biologie celulară) şi Fritz Popp (expert în biofizică) – au produs un model electromagnetic de diferenţiere celulară bazat pe teoria conform căreia celulele emit o radiaţie luminoasă foarte slabă, demonstrată încă din anii 1950 de italianul Colli.

Conceptul a fost coroborat de către faimosul fizician austriac Erwin Schrödinger cu un alt experiment, datând din anii 1920, când Alexander G. Gurwitch a descoperit că celulele de ceapă ar putea emite o radiaţie luminoasă infinitesimală la divizare şi a postulat că organismele vii comunică prin intermediul luminii.

Centrul de Biofotonică înfiinţat la Neuss, în Germania, în cooperare cu cercetători italieni, a dovedit că distribuţia spectrală a emisiei de biofotoni după iradierea cu laser ultraviolet produce excitare vizibilă maximă în banda de frecvenţă 500 – 600 nm, confirmând descoperirea anterioară a lui Popp despre diferenţele de radiaţie în cazul celulelor normale şi bolnave. În prezent, Centrul cooperează cu un colectiv de la Spitalul Universitar din Lausanne, Elveţia, pentru a studia modul concret în care lumina este captată de celule şi utilizată în reacţiile biochimice interne, prin intermediul binecunoscutului ADN.

De altfel, conceptul în sine este binecunoscut tuturor, deşi mai puţin conştientizat. Încă din anii ’90, dermatologul american Barbara Gilchrest a pus în evidenţă că stimularea luminoasă a ADN-ului poate activa sinteza unor substanţe în celulele corpului uman, cum ar fi melanina, pigmentul responsabil de colorarea pielii – bronzare – iar avertismentele medicilor privind efectele nocive ale expunerii la lumină puternică nu mai sunt demult o noutate. Deci, ca orice formă de energie, şi radiaţia luminoasă poate avea efecte benefice sau nocive asupra organismului uman, în funcţie de cum e folosită.

De asemenea, iarăşi este foarte cunoscută influenţa luminii asupra proprietăţilor alimentelor. Acesta este şi motivul pentru care, înainte de apariţia omniprezentelor PET-uri, unele lichide alimentare (ulei, bere, vin etc.) se vindeau în sticle colorate, nu incolore. Cei mai în vârstă îşi amintesc, de exemplu, berea şi uleiul vândute în sticle verzi sau brune, tocmai pentru a filtra acele componente ale luminii albe care puteau altera conţinutul.

Firma olandeză MIRON a conceput un tip de sticlă care acţionează ca un filtru natural, permiţând trecerea doar a acelor componente ale luminii solare care protejează şi îmbunătăţesc calităţile substanţelor fotosensibile.

După cum sugerează chiar numele său, produsul ‘Miron Violet glass’ blochează complet spectrul vizibil, cu excepţia luminii violete. În acelaşi timp, el permite trecerea parţială a radiaţiilor UV şi IR, cu scopul de a creşte durabilitatea şi potenţa produselor.

Pentru a evidenţia aceste avantaje, au fost realizate o serie de teste, unele în cooperare cu instituţii ştiinţifice, care au confirmat atât proprietăţile sticlei respective, cât şi funcţionalitatea principiilor enunţate de biofotonică.

Unul dintre aceste experimente este stocarea în recipiente diferite. Vasele de sticlă opacă, albă, verde şi maro sunt permeabile la lumina vizibilă din spectrul solar şi nu protejează suficient alimentele contra alterării cauzată de lumină.

Mai multe tipuri de substanţe vegetale au fost păstrate timp de 3 luni în diferite ambalaje de sticlă (incoloră, maro şi violet), iar în anumite momente au fost scoase şi lăsate în lumină solară directă. După două luni, modificările proprietăţilor vizibile au fost măsurate atât ca aspect, cât şi ca miros. Imaginea alăturată demonstrează că grăunţele de arpagic păstrate în borcanul de sticlă violet nu s-au decolorat, iar voluntarii care au testat produsul au confirmat că acesta şi-a păstrat un miros mai proaspăt şi mai puternic decât celelalte mostre.

O altă cercetare,  a profesorului F. A. Popp şi a doctorului H. Niggli, dovedeşte că energia solară din alimente este esenţială pentru sănătate.

Energia solară pătrunde în celulele noastre sub forma biofotonilor, cele mai mici unităţi de măsură fizice ale luminii. Biofotonii furnizează informaţii importante despre procesul de viaţă complex din organismele noastre, şi, în acelaşi timp, furnizează o energie puternică de reglare şi de echilibrare a organismului.

Datele doctorului H. Niggli arată că aceşti biofotoni sunt extrem de sensibili, reducându-se în mod considerabil în cazul ambalajului convenţional, cum ar fi sticla maro, verde, albastră, folia de aluminiu, plasticul şi alte recipiente sintetice. Or, sticla violet menţine şi chiar îmbunătăţeşte bio-energia alimentelor şi a altor substanţe sensibile la lumină, pentru o perioadă lungă de timp.

 

Egiptenii antici cunoşteau proprietăţile sticlei violet

 

Întorcându-ne înapoi în istoria omenirii, constatăm că sticla de culoare violet a fost utilizată de către egiptenii antici. Este interesant faptul că egiptenii foloseau borcane violet sau aurii pentru a conserva şi proteja cele mai preţioase substanţe (preluate din natură) în vederea unei depozitări pe termen lung.

Încă de la începutul producţiei de sticlă (aproximativ anul 3500 î. Hr.), recipientele de culoare violet sau cele aurii au fost utilizate pentru a conserva salvii preţioase, uleiuri, esenţe sau medicamente alternative. Până la începutul secolului 20, acest tip de sticlă putea fi întâlnit la unii doctori şi farmacişti, care îşi depozitau remediile în sticle sau borcane din sticlă violet, realizate manual.

Din 1995, odată cu cercetările mai amănunţite ale oamenilor de ştiinţă, a început primul proces mai amplu de producţie mecanică a sticlei violete. Experimentele realizate au demonstrat în mod clar cât de important este să depozitezi substanţele sensibile la lumină în acest tip de sticle, în special în domenii precum homeopatie, remedii florale, tincturi, esenţe, suplimente alimentare cu un conţinut energetic mare şi uleiuri esenţiale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(151 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate



Din aceeaşi categorie:










loading...









































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vieti



Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei s-ar putea sa deveniti irascibil si exista riscul sa ii dati partenerului de viata o replica nejustificat de dura, pe care o veti regreta mai tarziu.Daca va urcati la volan, ar fi bine sa tineti cont de faptul ca riscul de accidente este sporit. Este indicat sa fiti foarte precaut si sa nu raspundeti la eventualele provocari ale altor soferi. In contextul astral tensionat de azi, va sugeram sa amanati intalnirile de afaceri taur La locul de munca sau in afaceri, este foarte posibil sa survina evenimente neprevazute, care determina diverse intarzieri si amanari.Ar fi bine sa nu contati pe finalizarea unei tranzactii sau a unei negocieri programate pentru azi.Daca aveti de luat decizii dificile, puteti sa va bazati pe intuitie
GEMENI RAC
gemeni Se intrevede o zi destul de buna in plan profesional, cu conditia sa va temperati tendinta de fi excesiv de critic cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. Ar fi bine sa fiti cat mai diplomat cu prietenii si cu partenerul de viata, pentru a evita sa se ajunga la cearta. Spre seara este posibil sa va intalniti cu o ruda mai in varsta, care va da o veste buna. rac In prima parte a zilei este posibil sa faceti cateva drumuri scurte. Aveti posibilitatea sa rezolvati atat probleme profesionale, cat si personale. S-ar putea sa deveniti irascibil si sa aveti reactii exagerate. Va sfatuim sa fiti precaut, mai ales daca va aflati la volan, pentru ca exista riscul sa fiti implicat intr-un accident. Este indicat sa evitati discutiile in contradictoriu si sa nu va sustineti punctul de vedere cu incapatanare.
LEU FECIOARĂ
leu In plan profesional sau in afaceri este posibil sa fiti nemultumit din cauza ca rezultatele muncii depuse in ultima vreme nu sunt la inaltimea asteptarilor.Eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti rabdare si sa va temperati tendinta de a provoca discutii in contradictoriu cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. In a doua parte a zilei, partenerul de viata v-ar putea face o surpriza placuta. fecioara In contextul astral dificil al zilei de azi, este posibil sa deveniti irascibil, riscand sa tensionati relatiile cu colegii de munca si cu partenerii de afaceri.Daca trebuie sa conduceti masina, va sfatuim sa fiti foarte atent si precaut, fiindca riscul de a fi implicat intr-un accident este mult mai mare decat in alte zile.In relatiile cu prietenii si cu familia, este indicat sa dati dovada de flexibilitate si sa evitati discutiile in contradictoriu, pentru ca se poata ajunge usor la cearta
BALANŢĂ SCORPION
balanta In plan profesional sau in afaceri, este posibil sa deveniti nerabdator si sa va propuneti sa finalizati cat mai repede un proiect inceput cu cateva zile in urma. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va grabiti, pentru ca riscati sa luati decizii neinspirate si sa faceti greseli costisitoare.Este recomandat sa evitati discutiile in contradictoriu cu partenerul de viata, pentru ca azi exista riscul sa se transforme in cearta. Daca va ganditi sa faceti o calatorie, ar fi bine sa o amanati scorpion La locul de munca sau in afaceri, este posibil ca relatiile cu colegii sau cu partenerii sa fie incordate din cauza unor neintelegeri.Ar fi bine sa amanati discutiile si deciziile importante si sa va ocupati de chestiuni de rutina.Inainte de a face promisiuni familiei, va recomandam sa va analizati cu obiectivitate posibilitatile financiare.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Este de asteptat sa va simtiti in forma si plin de energie. Aveti sanse mari sa realizati tot ce v-ati propus pentru azi. Ar fi bine sa evitati discutiile in contradictoriu cu colegii de munca si cu partenerii de afaceri.Este o zi favorabila comunicarii cu persoanele mai tinere si cu copiii. Va sfatuim sa nu faceti promisiuni decat daca sunteti sigur ca le puteti respecta. capricorn Un prieten v-ar putea propune o colaborare sau asocierea intr-o afacere promitatoare. Va recomandam sa nu luati o decizie astazi. Puteti sa va ocupati de diverse probleme din camin si sa terminati activitati incepute mai demult. Ar fi bine sa tineti cont de dorintele partenerului de viata si sa nu va opuneti ideilor si initiativelor familiei
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator In prima parte a zilei este posibil sa nu va simtiti in cea mai buna forma fizica si intelectuala, probabil din cauza oboselii acumulate in ultima vreme.Este recomandabil sa amanati deciziile importante in activitatea profesionala sau in afaceri si sa va limitati la activitati de rutina. Ar fi bine sa evitati eforturile intense si calatoriile lungi. pesti Se anunta o zi agitata, cu multe probleme de rezolvat atat la locul de munca sau in afaceri, cat si in camin. Va recomandam sa nu va grabiti si sa nu luati decizii in pripa.In relatiile cu colegii ar fi bine sa tineti cont de contextul astral tensionat al zilei si sa nu provocati discutii in contradictoriu.Este o zi buna pentru activitati de rutina, care nu necesita o buna cooperare cu cei din jur
Sursa: www.eastrolog.ro



ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 ianuarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro