Miercuri, 24 aprilie 2024 - 12:01:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ponta votează împotriva Proiectului Roşia Montană


3 septembrie 2013

Premierul Victor Ponta a anunţat că în calitate de deputat va vota împotriva proiectului Roşia Montană.
"Voi vota împotriva acestui proiect din considerentele pe care le ştiţi. Nu există o altă soluţie decât aceea ca absolut toate elementele să fie puse pe masa Parlamentului unde să fie reprezentate toate categoriile sociale. Argumentele pro şi contra trebuie să fie prezentate Parlamentului care va decide dacă facem un astfel de proiect sau îl respingem", a declarat Victor Ponta.
Acesta le-a cerut de asemenea parlamentarilor PSD prezenţi la reuniunea de la Constanţa să voteze în mod individual pentru proiectul Roşia Montană şi nu în bloc, deoarece acest proiect este de o importanţă extrem de mare şi este în acelaşi timp extrem de controversat.
„E un singur proiect în această toamnă asupra căruia realmente eu nu o să cer şi chiar o să rog liderii de grup să nu avem o decizie a grupului. Realmente fiecare va vota după propria conştiinţă, cum crede că e mai bine pentru alegătorii săi“, a spus Ponta.
De asemenea. premierul a mai cerut parlamentarilor PSD să nu se enerveze în cazul în care preşedintele Traian Băsescu o să respingă proiectul, deoarece a doua oară nu va mai putea să îl respingă. „Nu trebuie să ne enervăm. Dacă ne respinge legea, o mai luăm odată şi o studiem pentru că a doua oară nu o poate respinge“, a afirmat premierul.

Deşi în calitate de parlamentar Victor Ponta va respinge proiectul, a declarat că în calitate de prim-ministru va trebui să atragă investiţii din întreaga lume pentru România.
Proiectul de lege privind Roşia Montană, care reglementează exploatarea minereurilor din această zonă a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi trimis Parlamentului spre adoptare.
"Guvernul a aprobat acest proiect de lege care, potrivit procedurii, va trebui adoptat de Parlament. Principalele măsuri propuse în proiectul de lege sunt: Aprobarea Acordului privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montana; potrivit acestui acord, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către acţionarul minoritar controlat de statul român o cotă de 5,69% din capitalul social al RMGC; participaţia indirectă a statului român urmează să ajungă astfel la 25%. Redevenţa minieră aplicabilă proiectului minier va fi de 6% (faţă de 4 % în cazul celorlalte miniere) cu opţiunea statului român de a solicita plata acesteia în natură. De asemenea, investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să  asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană", se arată în comunicatul de presă emis de către Guvern.



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro