Miercuri, 17 aprilie 2024 - 1:51:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Medicii ameninţă cu grevă generală


7 septembrie 2013

Medicii vor declanşa o grevă generală în luna noiembrie, dacă revendicările cerute de Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate nu vor fi luate în considerare de politicieni, a declarat vineri preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.

Medicii cer acordarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, precum şi o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat.

De asemenea, medicii solicită o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, organizarea unităţilor medicale cu paturi şi consultarea reală a Coaliţiei profesioniştilor din sănătate cu privire la orice măsură care poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate, a mai spus Astărăstoae.

Deja Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate şi-a stabilit calendarul protestelor. Între 9 şi 13 septembrie, liderii organizaţiilor membre din judeţe vor constitui coaliţii la nivel local şi vor înmâna revendicările lor prefecţilor.

La 17 septembrie va fi organizată o nouă şedinţă a Coaliţiei şi vor fi analizate acţiunile realizate până atunci. Între 18 şi 27 septembrie sunt programate pichete zilnice în faţa Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe, iar în luna octombrie, un miting în faţa Guvernului, a precizat Astărăstoae.

Dacă solicitările medicilor nu vor fi îndeplinite, aceştia vor declanşa grevă generală în luna noiembrie, spun reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro