Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:35:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un brand al României aruncat la fier vechi!


13 septembrie 2013

Toate bunurile fabricii Aversa din Bucureşti, care deţine mai multe clădiri şi terenuri în apropierea Pieţei Obor din Capitală, au fost adjudecate la licitaţie pentru preţul de 17,3 milioane de euro, fără TVA.

Anunţul a fost făcut de către lichidatorul judiciar RVA Insolvency Specialists. Cumpărătorii sunt firmele Blue Diamond Estate şi Autoplast Engineering.

"Conform procesului-verbal al licitaţiei, adjudecatarul este obligat să continue activitatea de producţie tip Aversa (pompe şi piese de schimbe marca Aversa) şi să aibă un număr de minim 200 salariaţi o perioadă de minim 3 ani de la data adjudecării. În cazul în care adjudecatarul nu îşi respectă obligaţiile asumate, licitaţia se anulează, iar activele revin în proprietatea S.C. Aversa SA, cu pierderea de către adjudecatar a garanţiei de participare la licitaţie (5.190.000 euro) şi cu plata unei despăgubiri de 50% din preţul de pornire al licitaţiei (respectiv suma de 17.300.000 euro)”, se arată în comunicatul remis de lichidator.

Aversa SA, unul dintre cei mai mari producători de pompe din Europa, se afla în procedura de faliment din data de 19 ianuarie 2012. Fabrica de pompe bucureşteană este fabricantul a 98% din toate pompele existente în ţară. Este şi unic furnizor pentru pompele de răcire de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Principalul activ al fabricii este terenul în suprafaţă de aproape 10 hectare situat în zona Obor.

Fabrica de pompe Aversa Bucureşti înfiinţată în 1881 şi-a întrerupt producţia în primăvara anului trecut dar şi-a reluat-o din decembrie. Pompele care se produc la Aversa se vând, însă, sub un alt brand.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro